В Україні відбудеться Українсько-німецький рік мов

Новини
28.04.2017
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

Понад 50 подій у більш ніж 15 регіонах

ПОДЕЛИТЬСЯ

GIF TheYear Of Languages

Рік мов, що пройде під гаслом «Зроби наступний крок!», пропонує насичену програму: від фестивалей до програм обміну, від музичних турне до освітнього конгресу.

Сьогодні німецька мова — одна з найбільш поширених в Європі: нею розмовляють понад 90 мільйонів людей. В Україні німецьку вивчають 750 000 людей. Протягом всього Року саме мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей.

«Рішення про проведення Українсько-німецького року мов було прийнято у минулому році міністрами закордонних справ України та Німеччини, щоб через 25 років після встановлення дипломатичних відносин також і через мову тісніше звести разом людей обох країн», — говорить посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернст Райхель.

Перші проекти в рамках Року мов уже тривають, серед них: «Спільно до мети» для представників національних меншин України, міжнародний відеопроект «Біженці. Минуле і сьогодення» та інтерактивні заходи для вчителів. Офіційно Рік мов відкриється дводенним фестивалем просто неба у центрі Києва 9 та 10 вересня 2017 року. У програмі — концерти німецьких та українських гуртів, поетичний слем і брейк-данс, авторські читання, театральні вистави та книжковий ярмарок.

З вересня 2017 року до літа 2018 року по всій країні заплановані різноманітні події. Серед них музичні турне молодих німецьких гуртів, фахові симпозіуми, літні табори для школярів та «Німецький цифровий дитячий університет» — онлайн-курси для дітей, побудовані на іноваційних методиках.

«Україна посідає 5-те місце у світі за кількістю людей, які вивчають німецьку мову. Для багатьох молодих людей німецька мова — міст до серця Європи та шлях до професійного успіху, — говорить директорка Goethe-Institut в Україні Беате Кьолер. — Завдяки Українсько-німецькому року мов ми б хотіли розбудовувати цей міст та посилювати інтерес до німецької культури. До того ж ми б хотіли створити можливості для професійного розвитку учителів німецької мови та менеджерів культури, наприклад, через олімпіади та семінари. А також звернутися до широкої аудиторії, адже гасло Українсько-німецького року мов звучить: «Зроби наступний крок!». І ми сподіваємось, що тисячі українців зроблять цей наступний крок у вивченні німецької мови».

Організатори Українсько-німецького року мов 2017/2018 — Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини, посольство Німеччини у Києві, Goethe-Institut в Україні, Міністерство закордонних справ України та Міністерство освіти і науки України.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).