Українську версію «Подорожі часу» Терренса Маліка озвучить Саша Кольцова

Новости
03.03.2017
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

16 квітня на екрани кінотеатрів України виходить науково-популярний документальний фільм «Подорож часу» від триразового оскарівського номінанта Терренса Маліка. Локальну версію картини озвучує Саша Кольцова, лідерка гурту «Крихітка». Фільм розповідає історію Всесвіту від Великого вибуху до наших днів, а також порушує питання екології, походження людини на Землі і майбутнього нашої планети. Автор картини – видатний американський

ПОДЕЛИТЬСЯ

16 квітня на екрани кінотеатрів України виходить науково-популярний документальний фільм «Подорож часу» від триразового оскарівського номінанта Терренса Маліка. Локальну версію картини озвучує Саша Кольцова, лідерка гурту «Крихітка».

Фільм розповідає історію Всесвіту від Великого вибуху до наших днів, а також порушує питання екології, походження людини на Землі і майбутнього нашої планети.

008

Автор картини – видатний американський режисер і філософ, триразовий номінант на премію «Оскар» Терренс Малік. Він працював над фільмом протягом 40 років: за словами режисера, «Подорож часу» – його найбільша мрія, втілена у життя. Малік особисто збирав матеріали для картини, зустрічався зі вченими й записував інтерв’ю. Провідним науковим радником проекту виступив професор природної історії Гарварда, консультант NASA і письменник Ендрю Нолл.

Зйомки фільму проходили у США, Ісландії, Чилі, Палау, Папуа — Новій Гвінеї та інших точках світу. Музичний супровід написав легендарний композитор, володар «Оскара» Енніо Морріконе.

009

Візуальними ефектами у картині опікувався Ден Гласс, автор спецефектів у «Матриці». Його консультував Дуглас Трамбалл, який працював над фільмами «2001: Космічна одіссея» Стенлі Кубрика, «Той, що біжить по лезу» Рідлі Скотта і серіалом «Зоряний шлях».

Прем’єра «Подорожі часу» відбулася на Венеційському кінофестивалі, де стрічка претендувала на «Золотого лева». Роботу Терренса Маліка було відзначено премією The Green Drop Award, яка присуджується фільмам, що пропагують екологічні цінності і дбайливий підхід до природи.

004

Оригінальні версії картини озвучили Кейт Бланшетт і Бред Пітт. Українці почують історію Всесвіту, розказану голосом Саші Кольцової. Співачка, журналістка і авторка пісень, Саша Кольцова також є ініціатором екологічної програми зі скорочення надмірного споживання побутового пластику.

«Подорож часу» виходить на екрани кінотеатрів 13 квітня. Напередодні у Київському планетарії відбудеться допрем’єрний показ. Картину побачать глядачі у Києві, Броварах, Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Кременчуці, Луцьку, Львові, Маріуполі, Одесі, Полтаві, Сумах, Тернополі, Харкові та Чернівцях.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).