Сергій Жадан випустив аудіокнигу

Новости
18.01.2017
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

Радіо (А), Мiжнародна Лiтературна Корпорацiя MERIDIAN CZERNOWITZ та благодійний фонд Сергія Жадана презентують аудіокнигу «Тамплієри» Вірші зі збірки, яка стала однією з головних літературних подій 2016 року, читають Сергій Жадан, Сергій Михалок, Остап Ступка, Олексій Горбунов, Фоззі, Ірена Карпа, Сашко Положинський, Ярослав Лодигін, Каша Сальцова, Дмитро Ярошенко, Анжеліка Рудницька та Тарас Чубай. Звукорежисером роботи став

ПОДЕЛИТЬСЯ

Тамплиеры_ФБ

Радіо (А), Мiжнародна Лiтературна Корпорацiя MERIDIAN CZERNOWITZ та благодійний фонд Сергія Жадана презентують аудіокнигу «Тамплієри»

Вірші зі збірки, яка стала однією з головних літературних подій 2016 року, читають Сергій Жадан, Сергій Михалок, Остап Ступка, Олексій Горбунов, Фоззі, Ірена Карпа, Сашко Положинський, Ярослав Лодигін, Каша Сальцова, Дмитро Ярошенко, Анжеліка Рудницька та Тарас Чубай. Звукорежисером роботи став Віктор Алферов (також відомий як SHMELJA), а продюсером – Володимир Чикиш (також відомий як Боб Ровскі; студія «АртПост»).

Режисер аудіокниги Ярослав Лодигін розповідає, що робота тривала протягом 4 місяців, і підкреслює, що таких багатошарових аудіопостановок українською мовою не виходило вже декілька десятиліть:

«Це не просто «читання віршів із виразом». Тут немає жодної зайвої секунди, жодного випадкового звуку. Це нагадує мені ті радіопостановки, казки на вінілі, які ми слухали в дитинстві. «Тамплієри» для мене теж в деякій мірі казка, але доволі сумна. Це подорож по уявній землі, яка дуже нагадує Донбас, Азов, Харків, Київ – нашу країну, але у стані раптового Середньовіччя. Тут часи та історичні події перемішуються, сезони змінюють один одного, а слухач – як птах, що літає над цими містами, полями, фронтовими лініями і чує голоси героїв книги. Це аудіофільм, який треба слухати дуже уважно».

Досвідчений звукорежисер Віктор Алферов називає цей жанр «звуковою ілюстрацією» до книги і вважає роботу над проектом знаковою для себе:

«Матеріал, робота з яким надає крила, без перебільшень!»

Сергій Жадан вважає, що різноманіття голосів, а значить, і розуміння тексту, додає нового змiсту віршам:

«Для мене кожна нова книга віршів — це така собі антологія різних голосів, різних інтонацій. Я їх особисто завжди чую. Але страшенно цікаво, як їх чують усі інші. Тому вся ця затія – неймовірне зібрання різних голосів. Сильних, зворушливих, веселих і печальних. Я надзвичайно вдячний друзям, музикантам та акторам, за те, що підтримали цей проект, що оживили ці вірші своїми інтонаціями, що підтримали нашу благодійну ініціативу. Сподіваюсь, вірші в їхньому виконанні багато кому додадуть сил та упевненості. Адже поезія і створена для того, аби додавати нам сил та впевненості».

Книга надійде в електронний продаж в лютому. Придбати аудіокнигу на CD-диску можна буде під час презентації 9 лютого та під час подальших поетичних виступів Сергія Жадана, в електронному вигляді – на сайті та в основних електронних магазинах світу. Також планується лімітований випуск вінілів.

Тамплиеры

Презентація аудіокниги відбудеться 9 лютого 2017 року у приміщенні планетарію. Під час події учасники запису обговорять книгу та прочитають вірші. На події також буде презентовано благодійний фонд Сергія Жадана, що направить весь прибуток від продажів дисків та електронних копій, проданих квитків на допомогу дітям загиблих військових.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).