Пройде показ документальної стрічки «Вальс Алчевськ»

Новини
14.09.2016
ТЕКСТ: Настя Калита
ПОДЕЛИТЬСЯ

17 вересня художники й активісти покажуть документальну стрічку «Вальс Алчевськ». Кінопоказ відбудеться під відкритим небом, на підтримку проекту «Будинок Новікова. 1893». Проект спрямований на реактуалізацію важливих історичних і культурних місць Києва, освітлення проблеми незаконної руйнації пам’яток архітектури за умов тотальної бездіяльності держави. Така робота вже розпочалась над Будинком Новікова за адресою вул. Верхній Вал, 28/12.

ПОДЕЛИТЬСЯ

13595387_300389530305456_1224276277_n

17 вересня художники й активісти покажуть документальну стрічку «Вальс Алчевськ». Кінопоказ відбудеться під відкритим небом, на підтримку проекту «Будинок Новікова. 1893».

Проект спрямований на реактуалізацію важливих історичних і культурних місць Києва, освітлення проблеми незаконної руйнації пам’яток архітектури за умов тотальної бездіяльності держави. Така робота вже розпочалась над Будинком Новікова за адресою вул. Верхній Вал, 28/12. Головною метою заходу є залучення громади до захисту пам’ятки архітектури та її майбутньої реставрації, викриття незаконних дій сьогоднішніх власників будівлі, а також трансформація гранітного простору у комфортну та безпечну зону для комунікації, обміну ідеями, критики та досліджень.

У межах акції відбудеться перегляд фільму «Вальс Алчевськ» на площі біля Будинку Новікова.

«Ми звертаємось до культурних практик з метою об’єднання місцевих жителів навколо певного місця та його історії. Використовуючи особисті історії, дослідження, через художні засоби прагнемо вирішити ключові проблеми публічних просторів».

Зустріч відбудеться о 20:00 за адресою вул. Верхній Вал, 28/12.

ir-denisenkov

Фільм «Вальс Алчевськ» знятий недалеко від міста Алчевська, у садибі Мсциховського, у травні 2014 року, де зібрались Сергій Жадан, Олексій Ворсоба, Влад Креймер та Ольга Михайлюк. Працюючи над музично-літературним твором «Розділові», вони задіюють простір садиби та роблять її культурно-мистецьким центром, і все це у ритмі вальсу.

Ініціаторки: Валерія Карпань, Віта Шнайдер та Ксенія Рибак.

Акція відбудеться за підтримки кінофестивалю DocuDaysUA і CSM/Фундації Центр сучасного мистецтва (Україна), Києво-Могилянської бізнес-школи (kmbs).

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).