Мар Гальсеран стала першою іспанською парламентаркою з синдромом Дауна

Новини
17.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Чудова новина для політики – подолання бар'єрів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Іспанська політикиня Мар Гальсеран стала першою парламентаркою з синдромом Дауна: її обрали до регіональної асамблеї Валенсії. За даними Іспанської федерації людей з синдромом Дауна, вона стала першою в Європі людиною з подібною патологією, яка увійшла до регіонального або національного парламенту. 

 

«Я хочу, щоб люди бачили в мені особистість, а не лише мою інвалідність», – стверджує Мар Гальсеран.

45-річна жінка займається політикою з 18 років, коли вона вступила до консервативної Народної партії Іспанії. У травні минулого року політкиня стала двадцятим номером у списку кандидатів, яких партія виставляла на регіональних виборах у Валенсії. Регіональний лідер Карлос Масон написав привітання в соціальних мережах: «Ласкаво просимо, Мар. Чудова новина для політики – подолання бар'єрів».

«Суспільство починає розуміти, що люди з синдромом Дауна можуть зробити великий внесок. Але це дуже довгий шлях», – сказала політикиня в інтерв’ю Guardian.

Мар Гальсеран сподівається, що її присутність в регіональному парламенті допоможе зруйнувати багато упереджень, які продовжують існувати в суспільстві, особливо коли мова йде про людей з синдромом Дауна. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).