Протистояння гігантів: Universal Music Group вилучив пісні з TikTok

Новини
02.02.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Тепер без Аріани Гранде, Дрейка, The Weeknd, Lana Del Rey та інших
ПОДЕЛИТЬСЯ

Музичний гігант, найбільший холдинг лейблів звукозапису в музичній індустрії – Universal Music Group – не продовжив ліцензійний контракт з мережею TikTok на використання пісень співаків, на які має безпосередні авторські права. Відтепер в бібліотеці мережі немає записів Тейлор Свіфт, Аріани Гранде, Дрейка, Нікі Мінаж, The Weeknd, Lana Del Rey та інших, а в існуючих відео, в яких використовувалася музика артистів Universal, звук був повністю вимкнений з приміткою «Цей звук недоступний» або «Звук вилучено через обмеження авторських прав».

У вівторок, за день до закінчення терміну дії ліцензійного контракту з TikTok, Universal опублікував палкого відкритого листа, в якому звинуватив TikTok у незадовільній оплаті за музику, а також у тому, що мережа дозволила «наводнити свою платформу записами, згенерованими штучним інтелектом», що призвело до розмивання фонду роялті для справжніх музикантів.

TikTok – мережа, куди користувачі завантажують короткі відеокліпи з музичним супроводом, є дуже важливою рекламною ареною для музичної індустрії. Мережа через загальну популярність могла зробити пісню гітом або відродити забуту класику. У відповідь на заяву Universal, TikTok звинуватив музичну компанію в тому, що вона поставила «власну жадібність вище інтересів своїх артистів і авторів пісень». 



ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).