«Леді в озері»: що відомо про перший серіал Наталі Портман

ПОДЕЛИТЬСЯ
Довгоочікуваний трилер
ПОДЕЛИТЬСЯ

Після здобуття «Золото глобуса» за фільм «Травень, грудень» акторка Наталі Портман, культова зірка «Чорного лебедя», готується до нового знакового проєкту. Вперше у своєму житті триразова номінатка «Оскару» зіграє в серіалі, хоч за її плечима вже понад 50 кінострічок і її кар’єра почалася в ранньому віці — в 13 років, як-от із картини «Леон». Так, Наталі Портман виконає головну роль у серіалі Apple TV+ під назвою «Леді в озері». Все, що відомо про новий довгоочікуваний трилер за участі акторки — розповідає L’Officiel Online.

Сюжетні лінії

Серіал «Леді в озері» створений за мотивами однойменного роману Лаури Ліппман, володарки численних літературних премій у жанрі детектив. Його події розгортаються в 60-х роках, а в центрі сюжету — Медді Шварц (Наталі Портман). Героїня покидає своє комфортне життя — чоловіка й життя домогосподарки — задля кар’єри журналістки-розслідувачки. В оточенні небезпек американського міста Балтимор Медді Шварц намагається досягнути справедливості у справі двох вбивств. А втім, під час цього вона зіштовхується з глибокими суспільними проблемами — расизмом, мізогінією й злочинністю.

Сюжет базується на реальних подіях, які вплинули на дитинство авторки роману «Леді в озері» Лаури Ліппман. «Сама історія була дуже цікавою для мене через дві основні причини», — говорила про серіал Наталі Портман в інтерв’ю для L’Officiel USA. «По-перше, моя бабуся була родом із Балтимора й приблизно того ж віку, що й Медді в той період. Тож я мала реальне уявлення про те, як це було — бути жінкою в той час у такому місті. Також мені цікава історія асиміляції євреїв і питання про те, як це, коли пригноблені люди можуть стати гнобителями».

Хто в акторському складі?

Головну роль у серіалі, окрім Наталі Портман, мала також виконати Люпіта Ніонго («Чорна Пантера», «12 років рабства»). Водночас у 2022 році стало відомо, що останню замінить акторка Мозес Інґрам («Ферзевий гамбіт», «Обі-Ван Кенобі»). Також у серіалі зіграють Майкі Медісон («Одного разу в Голлівуді») і Брет Гельман («Дивні дива», «Погань»).

Хто працював над серіалом?

Зрежисувала «Леді в озері» Альма Хар’ель, яка відома роботою над фільмом «Хороший хлопчик», що приніс їй нагороду Гільдії режисерів Америки. Вона також виступає виконавчим продюсером серіалу, як і Наталі Портман, а також авторка роману Лаура Ліппман та Джулі Гарднер («Доктор Хто»). За словами Наталі Портман, робота разом із режисеркою Альмою Хар’ель, яку вона «боготворить і обожнює», була однією з причин, чому вона зіграє вперше у своєму житті в серіалі.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений A L M A (עלמה) T O W N (@alma.harel)

Коли прем’єра?

Наразі стримінговий сервіс Apple TV+ не оголосив кількість епізодів серіалу й точну дату релізу. Проте відомо, що прем’єра «Леді в озері» відбудеться у 2024 році. 

Читайте також: Від драм до ромкомів: 5 кращих фільмів із Кейт Гадсон для вихідних.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).