Miu Miu – найпопулярніший бренд, а Gucci зникають з радарів. Про що говорить новий рейтинг Lyst

Тренды
24.04.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Модна математика
ПОДЕЛИТЬСЯ

Платформа Lyst представила традиційний рейтинг найуспішніших брендів та предметів їх нових колекцій за перший квартал 2024 року. Першу сходинку в списку зайняв Miu Miu, популярність та впізнаваність якого особливо зросла з релізом колекції сезону spring-summer — 2024. Натомість Prada, які перемогли в минулому звіті Lyst, цього разу закріпилися на другій позиції. Що ще потрібно знати про новий рейтинг платформи, розповідає L’Officiel Online.

Показ Miu Miu. Spring-summer - 2024

У першому кварталі цього року пошукові запити Miu Miu зросли на 8%. Водночас свою увагу до бренда звернули й чоловіча авдиторія. Завдяки колаборації з New Balance за останні три місяці Miu Miu збільшив пошукові запити на 88%. Крім того, бренд став першим за всю історію Lyst, три моделі котрого ввійшли до десятки найпопулярніших речей рейтингу. Серед них — кросівки 530, плавки в яскраво-помаранчевому кольорі та футболка-поло з мінімалістичним лого.

Lyst

Третю та четверту сходинку в рейтингу популярності брендів зайняли Loewe та Bottega Veneta відповідно. П’ятірку найуспішніших закривають Saint Laurent. Їх популярність Lyst обгрунтовують рекламною кампанією з Даяною Росс та показом fall-winter — 2024 в Парижі.

Balenciaga, Valentino, The Row, Skims та Louis Vuitton увійшли до нового рейтингу платформи, зайнявши вищі позиції, порівняно з минулим звітом. Зниження популярності та уваги авдиторії спостерігається в таких брендах, як Jacquemus, Burberry, Diesel, JW Anderson.

Дебютна колекція Сабато де Сарно

Водночас Gucci розмістилися на 11-му місці, уперше за довгий час залишивши першу десятку фіналістів. Загалом бренд переживає фінансові труднощі, про що говориться в останньому звіті конгломерату Kering. У першому кварталі продажі Gucci знизилися на 10%, що орієнтовно складає суму в $ 4,5 мільярди.

Alaїa

У рейтингу Lyst з’явився й дебютант — ним став бренд Alaїa. За останні три місяці пошукові запити їх балеток Мері-Джейн зі стразами зріс на 43%. Пара також увійшла до списку найбажаніших речей, зайнявши другу сходинку.

Вплив знаменитостей на світ моди продовжується. Так, завдяки виходам Cardi B, Кім Кардашьян та моделі Паломи Ельсессер пошукові запити сукні Prong бренду Ріка Оуенса зросли на 165%. Це доводить і підвищення попиту на речі Area, в образі від котрого Тейлор Свіфт з’явилася на «Суперкубку».

 

Читайте також: Як Spice Girls формували модні тренди 90-х і 00-х

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).