Модний захист: які протисонцеві окуляри обрати для весни та літа?

Тренды
02.05.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Добірка найактуальніших моделей
ПОДЕЛИТЬСЯ

У період, коли сонячні промені заполоняють вулиці, постає гостра потреба — віднайти «ті самі» протисонцеві окуляри. Цей аксесуар, що захищає також від ультрафіолетового випромінювання, може стати стильним доповненням будь-якого образу або й повністю його трансформувати. Тож не дивно, що інфлюенсери та зірки стрітстайлу додають протисонцеві окуляри до своїх модних ансамблів і в осінньо-зимовий сезон. Моделі для мінімалістів, авіатори й найстильніші оправи — нижче L’Officiel Online зібрав 5 трендів протисонцевих окулярів, на які варто звернути увагу вже зараз.

Авіатори

Авіаторські окуляри вирізняються фірмовим дизайном: тонкою металевою оправою, великими округлими лінзами й подвійними або потрійними перемичками. Вперше розроблені для пілотів, вони стали улюбленим аксесуаром для фешн-ікон, як-от Девіда Бові, Стіві Нікс із рок-гурту Fleetwood Mac та Фредді Мерк’юрі. У сучасні часи, зокрема з прем’єрою популярного фільму «Топ Ґан: Маверік» про повітряного аса з Томом Крузом, окуляри-авіатори залишаються на піку своєї слави. Колекції 2024 року, в яких цей аксесуар посів позицію лідера, не стали винятком. Chloé інтегрували авіаторські окуляри у фемінні образи, Saint Laurent — в утилітарні ансамблі, а Off-White — в спортивні модерні луки. 

Chloé осінь-зима 2024/2025, Off-White осінь-зима 2024/2025, Saint Laurent весна-літо 2024

«Кутові» форми 

Цьогоріч популярними залишаються «неокруглі» моделі, що було яскраво виражено під час показів головних фешн-гравців. Miu Miu представили протисонцеві окуляри з трапецоїдною оправою, Gucci — з прямокутною, а Balenciaga — чорну модель у трендовій формі «котячого ока». 

Balenciaga Pre-fall 2024, Gucci Resort 2024, Miu Miu весна-літо 2024

Тонка оправа

Чим «менше», тим «краще» — це гасло, здається, залишається домінантним у моді протягом кількох сезонів поспіль. Так, тенденція на мінімалізм не оминула й протисонцеві окуляри: тонка оправа дозволяє створювати більш універсальні та функціональні образи. Крім того, така модель, що успішно довели подіуми, стане гармонічним доповненням, як вечірніх ансамблів, так і більш повсякденних. За натхненням стилізацій звертаємося до Valentino та японського бренду CFCL: у їхніх образах елегантні чорні максісукні доповнюють протисонцеві окуляри з тонкою оправою.

Valentino осінь-зима 2024/2025, CFCL осінь-зима 2024/2025

Попарт

Хоч сьогодні мода сфокусована на більш практичних силуетах, яскраві кольори та вигадливі дизайни не покинули колекції дизайнерів. Звернути увагу на барвисті речі вже цього сезону пропонує Balmain разом із малиновими протисонцевими окулярами, що мають «подвійну» оправу. Водночас американський бренд Libertine презентував біло-синю модель, що випромінює ретро-естетику.

Libertine весна-літо 2024, Balmain весна-літо 2024

У спортивному стилі або «маски»

Футуризм? Естетика gorpcore або технологічного одягу? Переосмислення спортивних аксесуарів? Всі ці віяння відобразилися на тенденціях аксесуарів, зокрема і в дизайні протисонцевих окулярів. У 2024 році дизайнери пропонують звернути увагу на масивні, схожі на «маски», протисонцеві окуляри для створення ефектного й сміливого образу. Серед адептів цього тренду Etro, що представили модель із тьмяними червоними лінзами й жовтою оправою. Протисонцеві червоні окуляри, натхненні спортивним стилем, також презентували MM6 Maison Margiela. Заразом в Acne Studios зробили ставку на моделі нейтральних відтінків.

MM6 Maison Margiela осінь-зима 2024/2025, Etro весна-літо 2024, Acne Studios весна-літо 2024

Читайте також: Як носити лялькові сукні — найромантичніший тренд цього сезону.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).