Підписуюсь під кожним словом: суспільно важливі петиції українців до Президента України

Статьи
22.09.2015
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Не пройшов і місяць з того моменту, як за ініціативою Президента України Петра Порошенка було створено офіційне інтернет-представництво, завдяки якому кожен українець має право подати петицію на тему, що його хвилює. Так, у перші ж 2 тижні існування порталу стало зрозуміло, що більш всього українців хвилює призначення Саакашвілі віце-прем’єром України, скасування розмитнення і акцизного податку

ПОДЕЛИТЬСЯ

1 (1)

Не пройшов і місяць з того моменту, як за ініціативою Президента України Петра Порошенка було створено офіційне інтернет-представництво, завдяки якому кожен українець має право подати петицію на тему, що його хвилює. Так, у перші ж 2 тижні існування порталу стало зрозуміло, що більш всього українців хвилює призначення Саакашвілі віце-прем’єром України, скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто, законодавче затвердження права громадян України на захист та відкриття американського фастфуду «Burger King». Цікаво, що для їх впровадження активістам знадобилося лише 15 діб, що надзвичайно швидко, адже час, який відводиться для підпису однієї петиції — 3 місяці.

Тепер кожен раз, коли ви захочете сказати, що ваш голос нічого не значить для держави, згадайте про те, що саме в цей момент якийсь пересічний українець віддає останній з необхідних 25 000 голосів за суспільно важливу петицію на кшталт тих, про які ми розповімо нижче. Ми повністю підтримуємо кожну з цих ініциатив, а ви?

СУТЬ ЗВЕРНЕННЯ: Конституція України має гарантувати захист від дискримінації для ЛГБТ

2 970 підписів з необхідних 25 000

69 днів залишилося до кінця збору підписів

Представники ЛГБТ-спільноти в Україні постійно зазнають дискримінації та насильства, і це факт. Незважаючи на неабияке бажання бути європейською країною, яскраві приклади прояву жорстокості до представників сексуальних меншин показують, наскільки українці не готові доброзичливо сприймати такі явища, як гомосексуалізм, лесбіянство, бісексуальність, паросексуальність, трансґендерність та інтерсексуальність. Одним із найбільших разочарувань став нещодавний Київський Марш рівності (червень 2015р.), що зазнав нападів з боку радикальних угрупувань, в результаті яких було поранено майже два десятки правоохоронців та учасників Маршу.

«Стаття 42 проекту нової Конституції забороняє дискримінацію за ознаками «статі, раси, кольору шкіри, етнічного або соціального походження, генетичних характеристик, мови, релігії або переконань, політичних та інших поглядів, належності до корінних народів та національних меншин, майнового стану, місця проживання, обмеженої працездатності, віку або за іншою ознакою». Проект не містить чіткої заборони дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності» — обгрунтовують проблему активісти у своєму зверненні до призедента Петра Порошенко.

Якщо ви щиро хочете, щоб сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність були включені до ст. 42 проекту Конституції, підписати петицію можна тут. 


 

СУТЬ ЗВЕРНЕННЯ: Сприяти використанню велосипедів в Україні

5 280 підписів з необхідних 25 000

68 днів залишилося до кінця збору підписів

Уявіть собі, як одного чудового ранку ви прокидаетесь, допиваєте чашку ароматної кави та вирішуєте помандрувати улюбленим містом на велосипеді. Ви без проблем виїжджаєте з двору, розминувшись з сусідськими машинами, і прямуєте в парк довгою дорогою через центр міста. Але вас це не лякає, адже завдяки спеціальним велосепедним доріжкам, що стали вірними супутниками кожної дороги у місті, ви впевнені у своїй безпеці.

Погодьтесь, уявляти таку прогулянку — справжня насолода. Але все це може так і не стати реальністю для нашої країни, якщо ми не звернемо увагу на байдужість уряду до здорового дозвілля громадян. А тим часом, якщо побудувати інфраструктуру та стимулювати людей активно використовувати велосипеди, то можна досягти значної економії паливних ресурсів.

Підтримати петицію можна тут. 

2 (1)

 

СУТЬ ЗВЕРНЕННЯ: Легалізувати проституцію як професію та створити для неї єдиний податок

2873 підписів з необхідних 25 000

69 днів залишилося до кінця збору підписів

Пам’ятаєте, як нас навчали в дитинстві: «Все профессии важны. Все профессии нужны»? Не можемо не погодитися: адже з моменту написання цих рядків пройшло не одне десятиліття, а вони, як і раніше, залишаються актуальними. Спробуйте і ви подивитися на цю проблему під іншим кутом. По-перше, навколо секс-індустрії витає безліч міфів, і найголовніший з них свідчить, що «проституція — це не робота, а експлуатація». Насправді ж статистика свідчить про те, що більшість секс-працівників, а саме 95% з них, займаються своїм ремеслом з доброї волі та утримують за ці кошти сім’ю.

По-друге, проституція існує незалежно від того, хочемо ми цього чи ні, і нам варто це прийняти, і більш ніж 12% жінок, зайнятих проституцією, мають ВІЛ-позитивний статус. Легалізація цієї професії зобов’яже її представників регулярно проходити медичний огляд, зменшуючи масштаби поширення ВІЛ-інфекції.

По-третє, 58% секс-працівників хоча б раз ставали жертвами насильства з боку клієнтів і не мали можливості вимагати судового розгляду. Декриміналізація проституції може надати доступ секс-працівникам до судової системи, захистити їх від свавілля і знизити рівень корупції.

А тим, хто досі вважає проституцію ворогом номер один для сучасного суспільства, радимо згадати приказку «тримай друзів близько, а ворогів ще ближче».

Достатньо аргументів? Підписати петицію можна тут.


СУТЬ ЗВЕРНЕННЯ: Запровадити державну програму з фінансування встановлення сонячних батарей і вітряків

5 079 підписи з необхідних 25 000

68 днів залишилося до кінця збору підписів

Найпростішим поясненням важливості сонячних батарей для сучасної людини є підрахунок витраченого часу поблизу найближчої вільної разетки. Незалежність від зовнішніх джерел енергії є мрією кожної людини, що не тільки прагне завжди залишатись онлайн, а й освідомлює важливість застосування екологічного енергоносія. Традиційні джерела, що завдають великої шкоди навколишньому середовищу і негативно впливають на здоров’я, нарешті відходять на другий план.

Сонячні батареї — це справжня панацея, бо цей вид енергії має невичерпний ресурс сонця, який відносно легко вловлювати, якщо не брати до уваги похмурі дні. Ми підтримуємо ідею запровадити державну програму з фінансування встановлення сонячних батарей і вітряків, бо це важливо не тільки для кожної людини, а й у масштабах усієї планети.

Підписати петицію можна тут.


СУТЬ ЗВЕРНЕННЯ: Впровадження креативної концепції зовнішньоекономічної політики, відповідної вимогам глобального економічного середовища в XXI ст.

3 підписи з необхідних 25 000

91 день залишився до кінця збору підписів

Як представники креативного класу та працівники інтелектуального сектору ми не могли проґавити можливість звернути увагу Президента нашої країни на креативну економіку. В останні роки це поняття є одним із пріоритетних у стратегіях розвитку як Європейського союзу, так і усього світу. Але що ж це таке?

Під креативної економікою розуміються креативні (засновані на створенні та використанні інтелектуальної власності) галузі промисловості, такі як реклама, архітектура, мистецтво, дизайн, створення модного одягу, кінематограф, інтерактивні розважальні програми, музика, програмне забезпечення та комп’ютерні пристрої і ігри, телебачення і радіо та ін. Вона покликана сформувати привабливий інвестиційний клімат, сприяти зростанню соціальної злагоди і розвитку соціальної сфери, модернізувати сферу освіти.

Скасування податків,  створення сприятливого економічного середовища для відкриття власного бізнесу, укладення угод про вільну торгівлю та інші вимоги, викладенні в петиції, можна підтримати тут. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).