GIF замість тисячі слів: топ-5 найгіфкованіших серіалів

Стиль жизни
11.08.2015
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Як кажуть, «once upon a time», у часи, коли інтернет-мережа була тільки запущена, а особистий комп’ютер автоматично зараховував тебе до касти багатіїв, сталось дещо важливе. 15 червня 1987 року Олександр Тревор та його GIF-команда, у складі якої був винахідник Стів Уилхайт, випустила поліпшену версію вже існуючого формату зображень під назвою «GIF 87a». Новий формат дозволив людям створювати

ПОДЕЛИТЬСЯ

tumblr_mgf3behUJ01rvv4x1o1_500

Як кажуть, «once upon a time», у часи, коли інтернет-мережа була тільки запущена, а особистий комп’ютер автоматично зараховував тебе до касти багатіїв, сталось дещо важливе. 15 червня 1987 року Олександр Тревор та його GIF-команда, у складі якої був винахідник Стів Уилхайт, випустила поліпшену версію вже існуючого формату зображень під назвою «GIF 87a». Новий формат дозволив людям створювати стислі анімації з використанням тимчасових затримок, що було значно цікавіше за монохромні зображення.

tumblr_mydm1r9Twn1qkzb3jo1_500

Потенціал кумедних рухомих картинок розкрився в епоху перших соціальних мереж — GIF у прямому сенсі заполонили перші профайли LiveJournal, MySpace та ранній Facebook. Саме тоді формат пережив свій перший пік популярності, радуючи користувачів на кожному кроці — у формі листівок, аватарок та модного оформлення профайлу. Якщо вірити звітам компанії «CompuServe», то першим гіфкованим зображенням стала картинка літака, яка, на жаль, не зберіглася. У свою чергу ми знайшли декілька праобразів сучасних гумористичних гіфок, що кожен з нас так любить використовувати в онлайн-спілкуванні.

Але через деякий час гіфки стали синонімом поганого смаку у мережі та залишились прерогативою лише жіночих форумів. Відродження GIF відбулося в іншій соціальній мережі, зусиллями вже іншого покоління користувачів. З появою нового майданчика для обміну візуальним контентом під назвою «Tumblr», формат GIF почав святкувати свій другий день нарождення. Сотні тисяч зображень складаються в нову естетику, що включає в себе майже всі аспекти культури: від чорно-білих фільмів до популярних серіалів. Саме на останніх ми би і хотіли зупинитися, адже хто, як не редакція L`Officiel Online проведе справжнісіньке журналістське розслідування на предмет найгіфкованіших серіалів?

Американська історія жахів

Черниці, клоуни, привиди, відьми та Джесіка Ланг — ось що найбільше приваблює сучасного споживача віжуалу. Як ми це визначили? Передивилися сотні гіфок з серіалу «Американська історія жахів», що справедливо займає перше місце в нашому топі. Де б ще романтика першого кохання так природно виглядала би в однії підбірці з пеклом?

 Час пригод

Цей мультиплікаційний серіал, що розповідає про пригоди хлопчика Фінна і його друга — чарівного пса Джейка в постапокаліптичному світі, який просто неможливо ігнорувати. Ми любимо його та можемо закластись, що після перегляду цих гіфок ви приєднаетесь до фанатів планети «Ууу» (англ. Lands of Ooo) та її мешканців.

Гри престолів

Звичайно, який рейтинг серіалів без «Ігор престолів». Ні, ви не подумайте, це не наша всепоглинаюча любов до цього серіалу, адже гіфки з його героями не менш популярні, аніж сам серіал. Лідером і жертвою мемів одночасно стає ніхто інший, як принцеса Дейнеріс. Правда, вона прекрасна?

Друзі

Який з тебе просунутий юзер гіфок, якщо ти ніколи не використовував жарти Чендлера в розмові з друзями, або непрозорі романтичні натяки Джоуї у листуванні з дівчиною чи хлопцем? Правильно, поганий. Тому скоріш бери на замітку ці супер-GIF з нашого улюбленого серіалу та надсилай замість тисячі слів.

Пліткарка

Пліткарка — це універсальне джерело гіфок на будь-який момент: чи то сварка з коханим, чи гарний вечір з подругою, адже за 6 сезонів цього серіалу герої пережили всю палітру почуттів. Але знайте, якщо вам потрібен найбільш незадоволений або саркастичний вираз обличчя в світі — звертайтесь до Блер Уолдорф.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).