Таємні зв’язки: Квентін Тарантіно підтвердив, що всі його фільми пов’язані

Искусство
19.01.2016
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Теорія змови – штука весела. Приміром, прихильники творчості Квентіна Тарантіно давно займаються встановленням зв’язків між різноманітними фільмами режисера – і родинних між персонажами, і будь-яких інших цитат самого себе. Наприклад, вже давно було зрозуміло, що Вік Вега зі «Скажених псів» та Вінсент Вега з «Кримінального чтива» — брати, або що Лі Доновіц зі “Справжнього кохання»

ПОДЕЛИТЬСЯ

EN_01197899_0245

Теорія змови – штука весела. Приміром, прихильники творчості Квентіна Тарантіно давно займаються встановленням зв’язків між різноманітними фільмами режисера – і родинних між персонажами, і будь-яких інших цитат самого себе. Наприклад, вже давно було зрозуміло, що Вік Вега зі «Скажених псів» та Вінсент Вега з «Кримінального чтива» — брати, або що Лі Доновіц зі “Справжнього кохання» — син Донні Доновіца з «Безславних виродків». А ще «Справжнє кохання» та «Скажені пси» — це оригінально один і той самий фільм, розділений на дві частини. Більше того, переважна кількість персонажів Тарантіно палять один і той самий табак – Red Apple.

Проте нарешті всі ці припущення були підтверджені самим Тарантіно: він повідомив, що усі його фільми не тільки пов’язані, але й відбуваються у двох всесвітах. «Існує два окремих всесвіти, — пояснив режисер – Реальний і кіно-всесвіт. «Від заходу до світанку» та «Вбити Білла» відбуваються у кіно-всесвіті, і тому, приміром, коли персонажі «Скажених псів» або «Криминального чтива» ідуть у кіно, вони ідуть на «Вбити Білла». Або на «Від заходу до світанку».

Також Тарантіно натякнув на те, що один з персонажів з «Мерзенної вісімки» має родича серед інших героїв всесвіту режисера. «Я не хочу говорити про це прямо, — додав він. – Але, якщо ви фанат і знайомі з моєю фільмографією, то можете пограти у детектива». То що, пограємо?

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).