«Подія» Сергія Лозниці виходить в український кінопрокат

Искусство
27.10.2015
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Гарна новина для любителів українського кіно. З 5 листопада на екрани кінотеатрів виходить «Подія» – новий фільм українського режисера, учасника Каннського кінофестивалю, Сергія Лозниці. У новій стрічці автор використовував архівну хроніку, відзняту у Ленінграді під час путчу, який призвів до розпаду Радянського Союзу. Світова прем’єра «Події» відбулася на Венеційському кінофестивалі, невдовзі фільм був показаний на кінофестивалі у

ПОДЕЛИТЬСЯ

144588942687_3430

Гарна новина для любителів українського кіно. З 5 листопада на екрани кінотеатрів виходить «Подія» – новий фільм українського режисера, учасника Каннського кінофестивалю, Сергія Лозниці. У новій стрічці автор використовував архівну хроніку, відзняту у Ленінграді під час путчу, який призвів до розпаду Радянського Союзу.

Світова прем’єра «Події» відбулася на Венеційському кінофестивалі, невдовзі фільм був показаний на кінофестивалі у Торонто.

«Фільм складається з епізодів, розташованих у хронологічному порядку, що віддзеркалюють життя міста під час тих неспокійних літніх днів. Ми можемо спостерігати поступову зміну настрою людей: ми бачимо, як звичне життя стає історією; обличчя людей, вихоплені з натовпу, фіксують нерв часу, опис якого не знайти ані у підручниках з історії, ані у записах політичних виступів. Можливо, у цих обличчях, із їхнім виразом сум’яття, недовіри, рішучості, гніву, ми знайдемо відповідь на питання – що сталося в Росії у серпні 1991 року і чому значення цієї події спантеличує нас і нині», — розповідає про нову роботу режисер.

Фільм буде показано мовою оригіналу з субтитрами. В Києві «Подію» можна побачити в кінотеатрах «Жовтень» та «Кінопанорама».

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).