Даль би плакав: словом року став емодзі

Искусство
17.11.2015
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Оксфордський словник англійської мови поповнився новим словом року. Але цього разу, визнаючи зростаючий вплив інтернет-культури на мову, британські філологи вибрали не слово, а піктограму, і не якусь абстрактну, а смайлик емодзі, що зображає обличчя зі сльозами радості. То чому ж вибрали саме його? За словами видавців словника, емодзі «найкращим чином відображає дух, настрої і переживання

ПОДЕЛИТЬСЯ

db08d90ae4011375

Оксфордський словник англійської мови поповнився новим словом року. Але цього разу, визнаючи зростаючий вплив інтернет-культури на мову, британські філологи вибрали не слово, а піктограму, і не якусь абстрактну, а смайлик емодзі, що зображає обличчя зі сльозами радості. То чому ж вибрали саме його? За словами видавців словника, емодзі «найкращим чином відображає дух, настрої і переживання 2015-го». Більше того, смайл продемонстрував динамічно зростаючу популярність: його використовують втричі частіше, ніж роком раніше, а у Великобританії та Сполучених Штатах він взагалі становить 20% від усіх використовуваних емодзі.

У шорт-листі були й інші слова, що претендували на статус «слова року»: ad blocker (блокувальник реклами), refugee (біженці), lumbersexual (чоловік із доглянутою бородою) та інші. Але смайлик обійшов і їх.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).