Український дизайнер Настя Жеребецька створила стілець за мотивами фільмів Девіда Лінча

Новини
31.07.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Настя Жеребецька, співзасновниця та арт-директор дизайн-бюро spiilka, яка запустила власний паралельний художній проект Armchairity, створила нове крісло Blue Rose, що є алюзією на кінофільми Девіда Лінча і картини Френсіса Бекона та Едварда Хоппера.

“Armchairity - це благодійний апсайклінґ-проект. Я реставрую старі крісла, але даю їм не тільки нове життя, але і новий концептуальний зміст. З кожного проданого крісла 25 % йдуть у фонд допомоги самотнім літнім людям Starenki. Нове крісло Blue Rose середини 70-х років є даниною творчості Девіда Лінча. Воно оздоблене синім оксамитом на честь однойменного фільму Blue Velvet, але також поєднує в собі алюзії на "Вогонь, іди зі мною", "Малхолланд Драйв" та інші фільми. Як і попередні крісла, Blue Rose говорить: "Armchairs are not what they seem" - змінена крилата фраза з серіалу "Твін Пікс", а сама блакитна троянда є символом містичного, надприродного і неосяжного. Таким чином хочеться підкреслити, що вінтажні крісла та стільці можуть бути не тільки функціональним об’єктом, але і витвором мистецтва, що має у собі багато концептуальних нашарувань”, - говорить Настя. 

Нове крісло та попередні проекти можна побачити на сайті, а детальніше про Armchairity можна прочитати у матеріалі L'Officiel Online. 

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).