Сергій Жадан випустив новий роман про війну на сході України

Новости
21.08.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
У видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ
ПОДЕЛИТЬСЯ

 

Сьогодні світ побачив новий роман Сергія Жадана – книжка під назвою “Інтернат” вийшла друком у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ. Роман розповідає про зміни, що стались у житті людей, коли на сході України почалась війна. “Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім…», - пишеться у анотації до роману.

Як розповідає сам Жадан в інтерв’ю L’Officiel Ukraine, що вийде у вересневому номері, у 2014 році йому почав писати чоловік з-під Луганська, який присилав Сергію свої враження від того, що відбувається, та щоденники подій на сході. “В якийсь момент мені здалося, що з цього може вийти книга, - продовжує письменник. – Це важливий голос людини, яка фактично займає нейтральну позицію. Він намагався розібратися, як так сталося, що почалася війна. Я запитав, чи він не проти, якщо я використаю його як такий певний прообраз, і він відповів, що не проти”.

Жадан додає, що намагався написати цю книгу ще у 2014 році, проте не склалось – і, як вважає письменник, на краще, оскільки тоді текст був занадто емоційним. “Я намагався максимально нейтрально писати цей роман. Багато кому це, мабуть, не сподобається. Але я бачу так, і мені здається нечесним писати не так, як я бачу».

Замовити книжку можна на сайті видавництва.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).