Радить президент та організатор події: 7 подій, які не можна пропустити на «Форумі видавців»

Новини
28.08.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
Олександра Коваль – президент та організатор «Форуму видавців» – підібрала 7 заходів спеціально для читачів L'Officiel Online
ПОДЕЛИТЬСЯ

Радити, які події «Форуму видавців» у Львові варто відвідати – справа невдячна, скільки людей – стільки й форумів, все одно, як зі стрічкою фейсбука: кожен створює для себе власну реальність і робить вигляд, наче не здогадується, що існують інші. Я пробувала скласти цей список за рейтинговим принципом, опитавши своїх колег, які працюють над його створенням. Жодного співпадіння,   крім найочевидніших: відкриття Літфесту з оперою Вавилон від Влада Троїцького, церемонія вручення премії «Найкраща книжка Форуму» (ага, всі нетерпляче чекають на списки лауреатів і особливо на оголошення Гран-прі), презентація нової книжки Жадана у Львівській опері (!), спільна вечірка Жадана/Подерв’янського і наша найстаршенька, найулюбленіша ще з 1997 року, «Ніч поезії і музики non-stop».

Топ-7 подій 24-го «Форуму видавців» у Львові

1

Презентація  книжки «How to: Посібник реформатора. Досвід роботи проектного офісу Нацради реформ у 2014 – 2017 рр.». Говорити будуть Дмитро Шимків, Валерій Пекар та інші відомі реформатори. І це, на мою думку, чи не найкращий початок для 5 днів розмов про «точку творення», яка є фокусною темою цьогорічного форуму.

2

Скайп-конференція з Іцхаком Адізесом з нагоди презентації українського видання книжки  «Ідеальний керівник: чому це не ви і що з цим робити». Думаю, що питання, винесене в назву, задає собі багато лідерів, а як же починати творення без ідеальних лідерів?

3

Дискусія трьох інтелектуальних велетнів, представників трьох культур: Ізабелли Хруслінської, Оксани Забужко і Йосифа Зісельса «Нова Україна – нова Європа: переформатування ідентичності» - також про творення нових сенсів.

4

«Повернення в Лемберг. Звідки почалася боротьба з геноцидом та злочинами проти людяності». Так називається зустріч з Філіпом Сендсом, автором книжки «Східно-Західна вулиця» з модеруванням відомого британського нейрохірурга Генрі Марша. Генрі Марш, до речі,  представить і свою нову книжку, але вона просто не вміщається в цей рейтинг.

5

​Дискусія «Як «дорослий» письменник стає «дитячим»?» за участі супервідомої шведської письменниці Ліни Екдаль і наших улюблених Тараса Прохаська, Лариси Денисенко, Мар’яни Савки і перекладача Лева Грицюка.

6

Зустріч із  Спеціальною гостею  фестивалю,  американською письменницею, професоркою Колумбійського університету Наталі Гендаль, яку  критики вважають однією з «найвигадливіших авторок Америки». Її книжки ще не перекладені в Україні, але «Форум видавців» для того й придуманий, щоб стати точкою творення.

7

Блюз кентаврів: презентація збірки Яна Ваґнера, цьогорічного лауреата  найпрестижнішої німецької літературної премії у перекладах Юрія Андруховича, Марка Бєлорусця та Петра Рихла з ілюстраціями Ярка Філевича, учасники: Ян Ваґнер, Петро Рихло, Марк Бєлорусець, Юрій Андрухович, художник Ярко Філевич, Марія Шубчик.

Ні, 7 подій – це зовсім мало! Куди ж вмістити події за участі міністрів Лілії Гриневич, Уляни Супрун, Павла Клімкіна, депутата Європарламенту Богдана Здроєвського, екс-директора польського Інституту книжки Гжегожа Гаудена і чинної директорки українського Тетяни Терен? Як зустрічі з іншими спеціальними гостями Форуму? А хоч би по одній події з кожного тематичного  кластера? А читання найзворушливішої і найболючішої книжки Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами»? Але хай кожен складе собі свої  рейтинги і обере свої топи, а ми молодці, тому що є з чого вибирати, а сайт bookforum.ua дозволяє все це робити дуже швидко!

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).