У Києві відбудеться Міжнародний форум «Креативна Україна»

Новини
27.09.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
19-20 жовтня 2017 року в Києві відбудеться Міжнародний форум «Креативна Україна»: «Креативна економіка як рушійна сила зростання та сталого розвитку»
ПОДЕЛИТЬСЯ

Форум спрямований на промоцію та посилення розуміння «культури» та «креативності» у різних верств населення. Культура та креативність мають завжди виступати рушійною силою для розвитку суспільства, а також взаємозв'язком між економічним, соціальним, екологічним та культурним вимірами життя. Зі свого боку державна політика повинна надавати широку підтримку культурі та креативності.

Захід організовується Міністерством культури України разом з Національним бюро програми ЄС «Креативна Європа Україна», Програмою ЕС - Східного партнерства «Культура і креативність», проектом ЄС Association4U та іншими українськими та міжнародними партнерськими інституціями та проектами.

Форум об’єднає більше 250 учасників з 16 країн. Захід відкритий для фахівців культурних та креативних секторів, представників бізнесу, громадських установ і проектів, дослідників, а також осіб, що займаються розробленням політик в Україні, інших країнах Східного партнерства та державах-членах ЄС.

 

Метою форуму є:

  • сприяти обміну досвідом та кращими практиками з країнами ЄС і Східного партнерства в просуванні культурних і креативних галузей;
  • посилити вплив країн ЄС та Східного партнерства на соціально-економічний і людський розвиток в Україні;
  • сприяти підвищенню обізнаності українських менеджерів культури та практиків, представників громадянського суспільства та бізнесу, а також дослідників видів фінансової підтримки, доступної для культурних інституцій та креативних підприємств;
  • рекламувати співпрацю між міністерствами та публічно-приватним співробітництвом щодо напрацювання державної політики підтримки культурних та креативних індустрій на національному та регіональному рівнях та закладання підвалин для створення і розвитку стратегічних альянсів «Бізнес+Уряд+Громади»;
  • підтримати культуру та креативні індустрії (далі – ККІ) на місцевому, національному та міжнародному рівнях.

 

Основна дводенна робоча програма буде зосереджена навколо декількох тем, пов'язаних з міжнародними тенденціями та кращими практиками щодо сприяння культурних та креативних індустрій та значення культурного потенціалу для місцевого, регіонального та національного розвитку.

Cпеціальна сесія «Промотування участі українських інституцій та фахівців з культурних і креативних секторів в роботі Європейської культурної мережі» буде досліджувати співпрацю та мережування як інструменти розвитку ККІ.

Окрема сесія буде інформувати учасників щодо можливостей активного доступу до українських інструментів інституційної підтримки культурних та креативних секторів, а також до європейського фінансування через розвиток регіонального та міжнародного партнерства.

Сесія другого дня «Знання та обмін кращими практиками» стане діалоговим майданчиком для публічного сектору, бізнес-спільнот (IT-бізнес, стартапи і т. д.) та митців. Захід запропонує креативні методи для інноваційних практик та рішень. Він буде включати в себе воркшопи з практичних знань і розвитку навичок для представників культурних інституцій, проектів і креативних підприємств.

Також планується спеціальний модуль, присвячений консультаціям бізнесу щодо основних напрямків міжгалузевої підтримки публічної політики, яка повинна надаватися ККІ в Україні. Паралельно з головною програмою заходу форум передбачає платформу для зустрічі представників бізнес-спільноти та донорських організацій, які готові інвестувати в креативні ідеї та ініціативи.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).