У Києві відбулася барокова опера «Дідона та Еней»

События
06.11.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Україні показали барокову оперу «Дідона та Еней». Ініціаторами стали OPEN OPERA UKRAINE. Автором є англієць Генрі Перселл, який написав її ще наприкінці XVII століття.

Барокова опера вже більше ніж півстоліття — один із найвідчутніших мистецьких світових трендів, котрий має бути представлений українській аудиторії. Саме тому постановка зроблена згідно з сучасними світовими стандартами, а саме практики історично-поінформованого виконавства. Що це? Це коли співають та грають в інший спосіб, залучаючи історичні відомості щодо саунд-естетики минулого, зокрема, наприклад, коли оркестр складається з копій історично достовірних інструментів.

Учасники постановки — це міжнародна команда, сформована за результатами кастингу. Це солісти, хор та учасники оркестру з України, Польщі, Швейцарії, Німеччини.

Диригентом-постановником виступить Назар Кожухар. Він не лише учень відомого скрипаля Олега Кагана та лауреат легендарного конкурсу скрипалів ім. Давида Ойстраха. Назар відомий фахівець з історично-поінформованого виконавства і, як ніхто інший, знає, як має виглядати та звучати барокова постановка.

Режисер — Тамара Трунова, володарка премії British Council за музично-драматичну п’єсу «Під небом синім», режисерка-постановниця Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. Тамара готова представити вам усі приховані тональності та продемонструвати міфічну драму фатального кохання.

Ніна Васадзе Павло Гудімов Наталя Ісупова Наталя Васюра та Тетяна Фокіна Юлія Письменна Павло Гудімов
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).