Відбудеться перформанс ОРЛАН «Петиція проти смерті» на закритті «Київського Інтернаціоналу»

Новости
24.11.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
У неділю, 26 листопада, в Інституті наукової, технічної та економічної інформації («Тарілка»)
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Київський Інтернаціонал – Київська бієнале 2017» завершиться перформансом всесвітньо відомої французької художниці ОРЛАН «Петиція проти смерті», що відбудеться у неділю, 26 листопада, о 15:00 в Інституті наукової, технічної та економічної інформації («Тарілка», вул. Антоновича, 180, м. «Либідська»).

ОРЛАН – одна з найвідоміших сучасних французьких художниць та провідних фігур так званого тілесного напрямку в мистецтві, який сама ОРЛАН у своєму маніфесті 1989 року назвала «плотським мистецтвом» (carnal art).

Вона починала як художниця феміністичного авангарду 1970-х. У своїй художній практиці як медіум та матеріал ОРЛАН використовує власне тіло. Вона створює скульптуру, перформанси, фото, відео, а також відеоігри та розширену реальність, використовуючи, зокрема, такі техніки, як хірургія та біогенетика. ОРЛАН отримала нагороду E-reputation, яку дають найбільш популярним в інтернеті художникам.

ОРЛАН постійно й радикально змінюється, ламаючи конвенції та шаблонне мислення. Вона протистоїть природному детермінізму, соціальним та політичним формам домінування, патріархату, релігії, культурній сегрегації та расизму. Завжди дотепні, пародійні й навіть гротескні, її провокативні роботи можуть шокувати, тому що руйнують наперед встановлені коди.

На закритті «Київського Інтернаціоналу – Київської бієнале 2017» ОРЛАН представить перформанс «Петиція проти смерті», що складатиметься з двох частин: флешмобу на вулиці (за участі 30 місцевих учасниць/ків) та виступу в концертній залі Інституту наукової, технічної та економічної інформації (УкрІНТЕІ), відомого як «Тарілка». Художниця закликає усіх охочих приєднатися до перформансу з текстом петиції або з власними гаслами та плакатами. Для цього потрібно заповнити форму реєстрації.

«Петиція проти смерті»: «Досить означає досить! Це триває надто довго! Це триває тисячоліттями! Це потрібно зупинити! Я не згодна, я не хочу помирати! Я не хочу, щоб мої друзі та рідні помирали! Настав час протистояти смерті! Якщо Ви згодні зі мною, будь ласка, підпишіться тут».

Вхід вільний.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).