Анімація: ілюстратор Артем Колядинський показує процес створення малюнків до нового роману Юрія Андруховича

Искусство
19.12.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
«Коханці Юстиції» вийдуть вже наприкінці грудня
ПОДЕЛИТЬСЯ

Наприкінці грудня побачить світ новий роман Юрія Андруховича «Коханці Юстиції». Але вже зараз можна побачити обкладинку до книги, ілюстратором якої виступив Артем Колядинський. 31-річний художник мешкає у Чернівцях і окрім оформлення книжок та створення графіки керує власним дизайнерським бюро Design Family. Спеціально для L’Officiel Артем показав і розказав, як створювались графічні малюнки до роману.

«Моя найбільша і найприємніша робота у житті – це «Майстер і Маргарита» Булгакова. Мені довелось ілюструвати цей твір двічі».

«З Юрієм Андруховичем я працюю вже вдруге. Вперше я створював графіку до його перекладу книги «Прогулянка» швейцарського німецькомовного письменника Роберта Вальзера. З Юрієм дуже приємно працювати, особливих змін до створених мною ілюстрацій він не робив, це дуже приємно, тому що я очікував, що змін, побажань буде більше, як і загалом втручання в мою частину процесу, хоча нічого цього не було». 

«Над цією книгою я працював близько п’яти-шести місяців, але, оскільки моя загальна завантаженість була досить щільною, я намагався, щоб ця робота приносила мені задоволення, тому передусім займався нею протягом вихідних».

«Я не можу сказати, що всі образи вмить виникли. Це відбулось лише після багатьох перечитувань роману. Після роздумів, обдумувань вони починали вимальовуватись і корегуватись в процесі створення ескізів».

«З-поміж усіх героїв «Коханців Юстиції» мої найулюбленіші образи – Вуглик і Юліус, хоча відверто кажучи, Юліус, найбільше запам’ятався. Навіть не знаю чому – можливо, тому, що його вина досить суперечлива, і я буду серед тих читачів, що схилятимуться до його невинуватості». 

 

 

Нагадаємо, що раніше ми публікували ексклюзивне інтерв'ю із Юрієм Андруховичем, у якому він розповідав деталі про "Коханців юстиції" та зізнавався, як це - жити із комплесом відмінника та з тягарем того, що тобі постійно треба залишатися номером один. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).