Google запускає кампанію протидії дезінформації про українських біженців

Новости
25.08.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Проєкт триватиме протягом місяця
ПОДЕЛИТЬСЯ

Дочірня компанія Google Jigsaw з наступного тижня запускає кампанію з боротьби з дезінформацією про українських біженців у Польщі, Чехії та Словаччині. Як повідомляє Reuters, психологи з університетів Бристоля і Кембриджа разом з Jigsaw створили 90-секундні відеоролики, метою яких є захист людей від шкідливого контенту в соцмережах.

Навчальні ролики транслюватимуться на таких платформах, як YouTube Google, Twitter, TikTok і Facebook. Вони допомагатимуть людям визначати емоційну маніпуляцію в заголовках новин.

“Ми розглядаємо це як пілотний експеримент, тому немає абсолютно жодних причин, щоб цей підхід не можна було застосувати в інших країнах”, — розповіла керівниця відділу досліджень у Jigsaw Бет Голдберг.

Як зазначають організатори, “кампанія спрямована на підвищення стійкості до наративів проти біженців, у партнерстві з місцевими неурядовими організаціями, фахівцями з перевірки фактів, науковцями та експертами з дезінформації”.

Читайте також:  Animals and war in Ukraine: UAnimals відкрив у Гаазі виставку, присвячену тваринам на війні в Україні

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).