Володимир Зеленський виступив з промовою на відкритті 79-го Венеціанського фестивалю

Новости
01.09.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Президент закликав діячів кіноіндустрії підтримати Україну
ПОДЕЛИТЬСЯ

Президент України Володимир Зеленський виступив з промовою на відкритті 79-го Венеціанського фестивалю. У своєму зверненні глава держави розповів про страшні події, які українці проживають протягом 189 днів війни. Він звернувся до режисерів, продюсерів, акторів, сценаристів і загалом до всієї кінематографічної родини, закликавши їх не бути байдужими до війни в Україні та наголосивши, що голос кожного з них є важливим.

“У світі кожна країна, інституція, спільнота повинні мати чітке уявлення про те, що переживає зараз Україна. Чути про цю війну максимально зрозумілою мовою. Для вас такою є мова кіно. Але ви не побачите далі моторошні кадри вибухів, пострілів, руйнувань. Ви побачите те, що більшість зазвичай не бачить. Невід'ємна частина кожного фільму, на яку далеко не кожен звертає увагу. Важливі імена, які йдуть у забуття і невідомість, бо в мить, коли вони з'являються на екрані, більшість глядачів робить дві речі: встають і йдуть. Знаю, що перше сьогодні важливо, друге – неможливо”, — заявив Володимир Зеленський.

Після слів президента на екрані почали з’являтися не звичайні титри з командою, що працювала над створенням фільму, а імена всіх 358 дітей, які загинули від руки агресора під час війни. Після цього на чорному тлі виник напис To be continued? (“Чи буде продовження?”). Володимир Зеленський додав, що те, якою буде відповідь на це запитання, залежить лише від кожного з нас.

“Щоразу коли хтось каже про втому від України, слід згадати ці титри. Втомитися від України — це означає відмахнутися від цих імен, забути їх. Я впевнений, що весь цивілізований світ не зробить цього ніколи: не здасться, буде з Україною до переможного кінця, коли правда і справедливість почують оплески”, — сказав наприкінці звернення президент.

Читайте також: Актор “Абатства Даунтон” озвучив короткометражний фільм про зруйновані пам’ятки Харкова

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).