Фонд Deeds4kids зібрав 1 мільйон гривень і розпочав програму допомоги підліткам у здобутті освіти за кордоном

Новости
02.09.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Головний вектор роботи фонду
ПОДЕЛИТЬСЯ

З початку повномасштабної війни 2,3 мільйона дітей виїхали за межі України, з них – 641 тисяча школярів. Перебуваючи у безпеці, діти також потребують психологічної допомоги, допомоги у комунікації, фінансової підтримки, пошуку друзів та здобуття освіти. Зміна місця та способу життя накладає відбиток на емоційному рівні. Для якнайшвидшої адаптації дітей у новому середовищі та впровадження благодійних освітніх програм було створено фонд Deeds4kids.

Допомога українським дітям у здобутті освіти за межами України – головний вектор роботи Deeds4kids. "Для підлітків, дітей війни, мовний бар'єр та нове середовище – особливо гострі питання, – каже Наталія Большакова, співзасновниця фонду. – Наше завдання – допомогти їм реалізувати шанс на міжнародну освіту, визначитися з вибором майбутньої професії. Ми розуміємо, що частина з них може не повернутися до України, тож можливий демографічний провал серед добре освіченої молоді за 5-10 років. Звідси наше друге завдання – прищепити дітям думку, що після завершення навчання вони можуть відбудовувати свою країну, працювати на її благо, застосовуючи отримані знання та досвід. Це головна теза філософії Deeds4kids. Нам хотілося б поступово формувати ком'юніті з цих дітей, бути з ними на зв'язку, підтримувати українські цінності, культурні коди, національну гордість, щоб і через кілька років вони мали гостре бажання повернутися додому".

"Війна породила безліч трагічних ситуацій, тому фонд збирає кошти для дітей, які втратили батьків, будинок, які не мають фінансової підтримки. Для цієї категорії на даний момент передбачено повний супровід навчання в англомовних школах Торонто (Канада) та надання житла на поточний навчальний рік. Фонд надає підтримку в оформленні документів та покриває витрати. Варто зазначити, що всі державні школи в різних країнах є безкоштовними для українців, але гостро стоїть питання національної мови – тут потрібно витратити рік на її вивчення для можливості адекватно сприймати навчальну програму. Тому для полегшення завдання фокус фонду зміщено у бік англомовних країн та міжнародних шкіл Європи як найбільш комфортних у плані мовної адаптації, включаючи приватні навчальні заклади", – ділиться Ніна Васадзе, співзасновниця фонду.

На сайті deeds4kids.com зібрано всі ключові моменти щодо системи освіти у школах та ВНЗ країн Європи та США, в яких для українців є можливість вступу. А саме мова навчання, візові питання, бюджетна та комерційна форма навчання, система вступу, гранти, стипендії. Сім'я може переглянути варіанти та прийняти оптимальне рішення, в якій країні дитині буде комфортніше вчитися.

Фондом засновано конкурс “10 грантів у Канаду” для десяти обдарованих школярів, які переходять до випускного класу та бажають вступити до канадських ВНЗ. Основний критерій для участі у конкурсі та отримання гранту – високі академічні оцінки у навчанні, володіння англійською мовою рівня В2, написання конкурсного есе на тему “Чому я хочу вчитися в Канаді і як це допоможе у майбутньому, коли я повернуся в Україну для її відновлення та розвитку?”. Протягом року підлітки паралельно зі своєю основною школою навчатимуться онлайн у канадській школі, щоб у результаті отримати атестат та можливість переїхати до Канади. Представники фонду супроводжуватимуть учасників програми у навчанні, виборі ВНЗ, допоможуть у підготовці необхідних для вступу документів та здобутті стипендії на повну оплату освіти.

Сьогодні в різних країнах під егідою Deeds4Kids проходять офлайн-воркшопи арт-терапії з художниками та психологами. Паралельно з уроками малювання дітей навчають азів юриспруденції, розповідаючи про авторське право, патентування та можливості заробити гроші на власній творчості. Одна з програм фонду – створення колекції футболок із принтами дитячих малюнків, які продаватимуться та приноситимуть юним авторам роялті. На сьогодні заходи у містах Австрії, Німеччини, Грузії та Кіпру відвідало понад 200 дітей. Найближчі воркшопи пройдуть у Кракові та Мюнхені.

Допомогти фонду можна шляхом благодійних пожертв, а також ставши його волонтером чи амбасадором – уся інформація про це на сайті deeds4kids.com.

Читайте також:  Фольклорний ансамбль "Божичі" показав, як відновлюються українські села після окупації

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).