У Лос-Анджелесі офіційно запровадили День "Гри в кальмара"

Новости
09.09.2022
ТЕКСТ: Анастасія Поляк
ПОДЕЛИТЬСЯ
17 вересня
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Лос-Анджелесі, вперше в історії США, офіційно присвятили день серіалу. Відтепер 17 вересня в місті святкуватимуть День "Гри в кальмара" на честь популярної у 2021 році кінострічки.

Про це повідомив корейсько-американський конгресмен Джон Лі. Він заявив, що це рішення було прийняте у зв’язку з приголомшливим впливом серіалу “Гра в кальмара”. У резолюції сказано, що кінострічка “була першим корейським серіалом на Netflix, який посів чільне місце в топі США, подолавши бар’єр, з яким стикаються багато шоу іноземними мовами перед західною аудиторією просто через субтитри”. Це перший випадок у США, коли день присвячують певному телесеріалу. 

“Гра в кальмара” знаменує ще одну перемогу в боротьбі за розширення представництва спільноти AAPI (азіатсько-американських і тихоокеанських островів) у сфері кіно та розваг, знайомлячи аудиторію з корейською культурою та традиціями, одночасно прокладаючи шлях для інших спільнот AAPI, щоб вони також могли розповісти свої історії”, — зазначається у постанові.

9 вересня перед будівлею мерії Лос-Анджелеса відбудеться церемонія з нагоди запровадження цього свята, на якій будуть присутні мер міста Ерік Гарсетті, режисер “Гри в кальмара” Хван Дон Хьок, а також головний герой серіалу Лі Чон Че.

Читайте також: Що відомо про третій сезон “Емілі в Парижі”: Головна героїня залишається у Франції ще на один рік

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).