Музеї проти тривожності: у Брюсселі тестують новий спосіб лікування стресу та депресії

Новини
27.09.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Відвідування музеїв стане додатковим методом лікування
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Брюсселі проводять тестування нового способу лікування тривоги, стресу та депресії за допомогою відвідування музеїв. Психіатри з однієї з найбільших лікарень міста відтепер зможуть призначати пацієнтам безкоштовний візит до музею з друзями чи родиною як додатковий метод лікування. 

Будь-що може мати терапевтичну цінність, якщо це допомагає людям отримати хороші відчуття та налагодити зв’язок із собою”, — розповів доктор Йохан Ньюелл, психіатр університетської лікарні Бругмана. Він поділився, що цей метод допоможе людям, які страждають на депресію, тривожність, розлади аутистичного спектра, психози та біполярні розлади, проте вони вже повинні перебувати на певній стадії одужання. За словами доктора Ньюелла, відвідування музеїв може бути доповненням до медикаментів, психотерапії, індивідуальної чи групової терапії, фізичних вправ, здорового харчування та інших форм релаксації.

До проєкту долучилися п’ять музеїв Брюсселя, зокрема музей історії міста, центр сучасного мистецтва та музей моди й мережива. Пацієнти також зможуть відвідати музей каналізації, який простягається під землею вздовж берегів Сени.

Якщо результати проєкту будуть задовільними, то пацієнтам почнуть призначати відвідування й інших музеїв та кінотеатрів.

Читайте також: Чим цьогоріч дивували українські бренди на виставках Maison & Objet та La Terre libre у межах Паризького тижня дизайну

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).