Креативники створили безкоштовний англомовний курс про історію української культури

Новини
19.11.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Лекції читає Марк Вілкінс — швейцарський режисер, що довгий час мешкає у Києві
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український інститут та студія онлайн-освіти EdEra створили безкоштовний англомовний курс, присвячений українській культурі. Він отримав назву Ukrainian Culture: Understanding the Country and Its People та складається з 10 епізодів. Лекції читає швейцарський режисер, лауреат каннського "Золотого лева" Марк Вілкінс, який вже довгий час мешкає у Києві. 

У курсі десять науковців із різних галузей презентують теми, що охоплюють основні аспекти української культури. Кожне відео присвячене певному ракурсу та має на меті зобразити, як минулі події, зокрема зовнішнє політичне та культурне панування імперських держав, сформували українське суспільство.

У відеолекціях слухачам розкажуть про:

– коріння української мови та її зв’язок з іншими слов’янськими мовами;
– основні цінності українців та їхній вплив на суспільство;
– роль української жінки в минулому та сьогоденні країни;
– культурне відродження 1920-1930-х років і найвидатніших художників-авангардистів;
– те, як війна впливає на українську культуру зараз.

Курс було розроблено у співпраці з кандидаткою філологічних наук Ольгою Дубчак, ​​докторкою історичних наук Оксаною Кісь, письменницею Оленою Гусейновою та іншимиДля прослуховування лекцій необхідно зареєструватись на сайті міжнародної освітньої платформи Udemy.

Читайте також: Три українські активістки отримають премію MTV EMA Generation Change Award

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).