Талісмани удачі. Як знайти свій серед українських брендів

Искусство
08.12.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Речі наділяють нас удачею чи ми бачимо магію в них? Талісман – це заповітний предмет, різний для кожного. Дехто вважає, що талісмани – це прикраси або інші речі, які супроводжують вас увесь день, інші ж знають, що ним може стати будь-який предмет: міцна кава, випита з улюбленої  магічної чашки, передбачає вдалий день. Талісман – це символ, що має суб’єктивне поняття. Для кожного з нас талісман – це різне, тому в Тиждень магії та містики L'Officiel Online ділиться добіркою українських брендів, серед предметів яких ви зможете знайти свій символ удачі.

Jeweltoys

Прикраси українського бренду наділені позитивною енергетикою, а ще – магією землі необробленого природного каміння. Їх ювелірні вироби стають амулетами та оберігами, котрі ви можете обрати для своїх цілей та побажань. Бренд засновано сімейною парою Наталею та Георгієм Портні, які об’єднали своє унікальне бачення та цінності в 2017 році під брендом Jeweltoys.

Santa-Muerte – прикраса бренду, виконана зі срібла та лазуриту. Це богиня смерті, здатна виконувати бажання, втілює в собі захист та оберіг від смерті, як символ рокової звабливості та оберіг сімейного затишку. Також серед інших магічних виробів Jeweltoys – срібні сережки-кажани, оздоблені аметистами. У різних народів кажани символізують мудрість та проникливість, пильність та бадьорість. У віруванні скандинавів, наприклад. душа людини перетворюється в кажанів під час сну та мандрує Всесвітами. Крім того, український бренд представляє прикраси з гірським кришталем, турмалином, аквамарином, берилом, винним топазом та іншим натуральним необробленим камінням, здатним стати вашим символом удачі.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

The Art Room Ceramic

Наш турбулентний час летить все швидше, тому ми шукаємо шлях до того, щоб зупинити мить, перевести подих. Медитації, приємні домашні ритуали для себе: палосанто, аромопалички та свічки стали нашими помічниками. Керамічні вироби майстерні Art Room Ceramics важливі атрибути в цьому. Окрему колекцію засновниця Art Room Ceramics, художниця Ольга Круглик, присвятила небесним світилам.

"Сонце, місяць - вічні. Вони щодня з нами. Хочемо чи ні, ми залежні від них - вони впливають на наш настрій, стан, самопочуття. Колекції наших аромопідставок натхненні саме ними - величними світилами. Ми дуже любимо свою справу. Усі вироби повністю ручної роботи, кожен мазок пензля зроблено з любовʼю. Віримо що предмети передають це далі - у Ваші домівки", - розповідає нам художниця Ольга Круглик.

Бренд української кераміки ручної роботи Art Room Ceramics – це домашня майстерня, що знаходиться у маленькому містечку на Рівненщині. Талісмани для оселі стануть частиною вашого ритуалу духовно наповнення, розслаблення, переведення подиху та загадування бажань. 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ellen Rococo

Бренд ювелірних виробів Ellen Rococo заснований у 2009 році дизайнеркою Оленою Осадчою.  Сміливість комбінувати дорогоцінне каміння з полімерною глиною, кристалічними друзами та металами стало головною особливістю бренду, прикраси якого натхненні переосмисленням міфів та казок. Більшість робіт Ellen Rococo створено в єдиному екземплярі і не мають аналогів, а деякі з прикрас є власністю фонду Скарбниці музею історії України.

Редакція L`Officiel Online радить звернути увагу на підвіс «Мотанка», виготовлений зі срібла та оздоблений візерунками у техніці гарячої емалі. Мотанка-дівчинка – це сучасна інтерпретація традиційного образу, що наділяє власника магічною силою предків. Інша традиційна прикраса бренду – Дукач. Традиційно прикрасу виготовляли з монети, яка доповнювалась металевим» бантом. Дукач “Liberty” створений на сучасний манер з монетою CША half dollar і є нагадуванням про свободу.

Перстень «Завалля» від бренду Ellen Rococo має унікальну історію. Завалля – це селище міського типу, де з недавніх пір знайшли копалини «джинсової» яшми. Цей рідкісний камінь має блакитний відтінок та рябу плямистість, що нагадує фактуру та колір деніму. Основа ж для перстня виготовлена зі срібла.

Водночас талісман-підвіс «Лісовий ключ» символізує секретний ключ від дверей до самого себе, що допоможе зрозуміти свої щирі бажання та знайти власний шлях. Основа метафоричної прикраси в формі гілочки відтворена в сріблі та оздоблена каменем в огранці – хризолітом.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).