This is a man's world: головні тренди чоловічої моди осінь-зима 2024

Тренды
23.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Прямо з подіумів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Балетна естетика, контраст мінімалізму, максималізму й натхнення Диким Заходом — сезон чоловічих колекцій осінь-зима 2024/2025 став по-справжньому яскравим як у дизайнах, так і з дебютами й поверненнями знайомих облич. Стартувавши у Флоренції з триденним історичним маркетом Pitti Uomo, чолові шоу також пройшли у Мілані й Парижі. Серед головних хайлатів — ми спостерігали за роботою Себато де Сарно для Gucci в новому напрямі, поверненням Balmain Homme, а також Valentino до розкладу. 

Новий сезон також продемонстрував калейдоскоп трендів — від стриманих офісних мотивів до сяйва блискіток. Докладніше про головні тенденції чоловічої моди осінь-зима 2024 розповідає L’Officiel Online.

Багатогранність костюмів

У новому сезоні дизайнери по-різному інтерпретували невіддільний елемент чоловічого гардероба — костюм. На показі Dolce & Gabbana були представлені класичні й витончені опції здебільшого в чорному, рідше — в білому, натхненні простою елегантністю. Більш грайливі й навіть театралізовані костюми презентували S.S. Daley у межах флорентійського маркету Pitti Uomo, а Gucci експериментували з вовняними костюмами з лацканами, що повторювали відтінок сорочок. 

 S.S. Daley
Gucci
Dolce & Gabbana
 S.S. Daley
Gucci
Dolce & Gabbana
01 00
S.S. Daley
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сяйво блискіток

Балансуючи між максималізмом і мінімалізмом, бренди додавали в образи осяйні елементи, включаючи лелітки. MSGM комбінували блискучий верх із костюмами темних відтінків, водночас Fendi представили лискучий чорний костюм. На подіумах Gucci кристали прикрашали подовжені майки, поєднані з навмисно розхристаними краватками, а також комірці, продовжуючи паралелі з дебютною жіночою колекцією дизайнера Себато де Сарно.

MSGM
Fendi
Gucci
MSGM
Fendi
Gucci
01 00
MSGM
ПОДЕЛИТЬСЯ

Поза містом

У прийдешньому сезоні дизайнери пропонують сфокусуватися на елементах одягу з-поза естетики міського життя. Для колекції осінь-зима 2024/2025 Prada дослідили зв’язок між мегаполісом і природними місцевостями, представляючи об'ємний трикотаж і витончені тренчі. Водночас дизайнерка Сільвія Вентуріні Фенді в колекції Fendi презентувала в’язані комплекти, поло й кардигани, а також — туфлі з гумовою підошвою, наче для прогулянок природою. 

Fendi
Prada
JW Anderson
Fendi
Prada
JW Anderson
01 00
Fendi
ПОДЕЛИТЬСЯ

Червоні акценти

Як довели подіуми осінь-зима 2024/2025, захоплення моди трендовим червоним кольором із нами надовго. Водночас у колекціях осінь-зима 2024/2025 ми побачили більш приглушені відтінки: Gucci прикрасили ними сумки й сорочки з невимушеним ефектом, а Valentino додавали червоні акценти вибірково, надаючи яскравості образам із допомогою водолазок і знову ж таки сумок.

Gucci
Valentino
Gucci
Valentino
01 00
Gucci
ПОДЕЛИТЬСЯ

Офісна естетика

Одним із провідних джерел натхнення для брендів у новому сезоні залишається офісна естетика. Продовжуючи лейтмотив попередніх колекцій, Valentino комбінували краватки з костюмами й гуді, водночас моделі Prada одягали цей різноколірний елемент, ніби збираючись на відпочинок після важкого робочого дня, разом із купальними шапочками.

Valentino
Prada
Valentino
Prada
01 00
Valentino
ПОДЕЛИТЬСЯ

Агендерність айтемів

Спідниці, панчохи та сукні — осінню-зимою 2024/2025 дизайнери пропонують поекспериментувати з уявленнями про традиційний чоловічий гардероб. На показі JW Anderson моделі одягнули прозорі чорні колготки, підтримуючи pantless-тренд, а також сукні-светри. Спідниці також склали колекцію Louis Vuitton, натхненну Диким Заходом, а Fendi представили їхні картаті варіації.

JW Anderson
Louis Vuitton
Fendi
JW Anderson
Louis Vuitton
Fendi
01 00
JW Anderson
ПОДЕЛИТЬСЯ

Варіативність шкіри 

Надзвичайно лискуча або тьмяніша — у прийдешньому сезоні ми побачимо варіативність шкірі, що й не дивно, враховуючи кількість брендів на Тижнях чоловічої моди, які спеціалізуються на обробці матеріалу. На показі Gucci шкіра була представлена в червоному відтінку й класичних темних, Fendi інтегрували матеріал у шкіряні жакети, а Giorgio Armani — в укорочені куртки.

Gucci
Giorgio Armani
Fendi
Gucci
Giorgio Armani
Fendi
01 00
Gucci
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).