Естетика Mob Wife: у тренді — стиль дружини мафіозі

Тренды
24.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Тенденція, яка захопила тікток
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Естетика “чистої дівчини” — пройшла, а “дружина мафіозі” — в моді», — напередодні гучно проголосили користувачі тіктока, підтримуючи нову тенденцію mob wife («дружина мафіозі»). Тренд на стиль дружин кримінальних структур з його попкультурними складовими, як-от хутряними шубами, леопардовим принтом, шкіряним одягом і громіздкими золотими прикрасами, неймовірно швидко захопив соціальні мережі. Навіть режисер гангстерської класики «Хрещений батько» Френсіс Форд Коппола прокоментував в інстаграмі несподіване захоплення юзерів: «Я чув, що "естетика мафіозної дружини" повертається…». L’Officiel Online розповідає головне про нову тенденцію — від джерел виникнення до кінообразів героїнь, що стали натхненницями.

Іді Фалко в ролі Кармели Сопрано, дружини боса мафії в серіалі «Клан Сопрано»

Обсесія трендом прослідковується до культового телесеріалу «Клан Сопрано» про сімейство італо-американської мафії, що вперше дебютував у січні 1999 року. Цьогоріч шоу святкує своє 25-річчя, а стримінговий сервіс HBO оприлюднив частину епізодів у тіктоці (для всіх любителів дивитися кіно в соцмережі). Невдовзі стрічка користувачів наповнилася відео, які демонструють, як відтворити стиль героїнь — від б’юті-технік у макіяжі до образів. 

Головними натхненницями тенденції стали персонажки «Клану Сопрано», зокрема Адріана ла Черва, яку на екрані зіграла акторка Дреа де Маттео. Наречена Крістофера Молтісанті, представника злочинної родини, носить драматичний макіяж навіть у спортзалі, нарощені довгі нігті, металічні тіні на повіках, а в одязі надає перевагу ефектним принтам, серед яких, звісно, леопардовий, і приталеним силуетам.

Актори Майкл Імперіолі й Дреа де Маттео в «Клані Сопрано»

Протилежною за стилем, але не менш яскравою у втіленні естетики «дружини мафіозі», стала інша героїня «Клану Сопрано» — Кармела Сопрано, дружина боса мафії Тоні Сопрано у виконанні Іді Фалко. Її б’юті-образ, матері й вже дорослої жінки, включає тонкі підведені брови, матові й холодні тіні для повік, а також кремові помади й французький манікюр. Стиль героїні складається з прикрас зі срібним хрестом, леопардового верху, трикотажних поло й діамантових сережок.

Іді Фалко в ролі Кармели Сопрано, дружини боса мафії в серіалі «Клан Сопрано»

Серед інших кінообразів, які втілюють естетику «дружини мафіозі» — героїні з гангстерської драми «Хрещений батько». Стиль Кей Адамс, дружини Майкла Корлеоне, був натхненний дружиною режисера стрічки. За словами Френсіса Форда Коппола, образ іншої персонажки Конні Корлеоне, як він несподівано зазначив у дописі про mob wife, покликаний показати «італійську принцесу». Зрештою, всі ці кінообрази об’єднує одна характеристика — сила й впевненість героїнь.

Акторка Талія Шайр у «Хрещеному батьку 3»

Актори Рей Ліотта та Лоррейн Брако у гангстерському фільмі «Славні хлопці»

У модерному прочитанні тенденція втілюється в образах із великою кількістю шкіри, хутряному верхньому одязі, використанні анімалістичних принтів, протисонцевих окулярах із помітним дизайнерським логотипом, а також у золотих прикрасах — від каблучок до розкішних кольє. За даними онлайн-платформи одягу Depop, напередодні пошукові запити на леопардовий принт зросли на 213%, а на золоті округлі сережки — на 70%.

Дуа Ліпа в Нью-Йорку, листопад 2023-го

Складові естетики «дружина мафіозі» були частиною моди задовго до ренесансу стилю культових гангстерських героїнь. Пишні зачіски, як на архівних образах із колекції Alaїа осінь-зима 1991, доповнювали приталені леопардові сукні. Колекція Versace осінь-зима 2023 складалася з безлічі інтерпретацій шкіри, зокрема виявлялася в тренчах, скомбінованих із золотими аксесуарами. Для більш екстравагантного втілення тенденції натхненням стане образ із колекції Gucci Cruise 2019, де хутро поєдналося з великою прикрасою-хрестом на грудях, принтом зебри на топі та легінсами. 

Alaїа осінь-зима 1991
Versace осінь-зима 202
Gucci Cruise 2019
Alaїа осінь-зима 1991
Versace осінь-зима 202
Gucci Cruise 2019
01 00
Alaїа осінь-зима 1991
ПОДЕЛИТЬСЯ

Наскільки довго тенденція «дружини мафіозі» залишатиметься на піку популярності — побачимо невдовзі, але захоплення нового покоління стилем персонажок у серіалі «Клан Сопрано» і у фільмі «Хрещений батько» свідчить про одне — їхню значущість у попкультурі й позачасовість.

Читайте також: Резонансний гламур: 8 найкращих моментів Кейт Мосс із подіумів.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).