Як носити прозорі спідниці — найспокусливіший тренд 2024 року

Тренды
29.02.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Сексуальність і романтичність
ПОДЕЛИТЬСЯ

Весняна пора невпинно наближається, тож саме час відсунути на верхню поличку теплий трикотаж і об’ємні пуховики, а також звернути увагу на легкі та стильні речі прийдешнього сезону, як-от прозору спідницю — найспокусливіший тренд цього року. Ще на початку 2023 року почалася ера панування цього елементу гардероба й переосмислення прозорості в моді загалом. Сьогодні знаменитості обирають прозорі спідниці, зокрема, на червоних хідниках — серед останніх яскравих прикладів вихід Емми Корін в образі Miu Miu на церемонії BAFTA 2024. Колекції модних домів також рясніють образами із цією річчю — від Prada, Saint Laurent до Coperni. Як носити спокусливі прозорі спідниці вже цієї весни та літа — розповідає L’Officiel Online на прикладах із подіумів та зі стрітстайлу. 

Alaïa весна-літо 2024

Мода за своєю природою перебуває в безперервній ері ностальгії, що відображається на сучасних трендах. Так, тенденції 90-х, періоду, що відомий культовими моментами з так званими «голими» сукнями, як-от знаменитим виходом Кейт Мосс, переживають свій ренесанс. Водночас сьогодні, коли світ і фешн-індустрія досі оговтується після пандемії COVID-19, відверті образи, як-от із прозорими спідницями, це не лише про провокативність — це також про бажання демонструвати своє тіло стільки, скільки ти бажаєш, це про силу, необмежену сексуальність і природність. 

Prada, Carven весна-літо 2024

На дебютному показі дизайнерки Луїзи Троттер для французького дому Carven були представлені образи паризької жінки — героїні 50-х, захопленої мінімалізмом 90-х. Стилізація прозорої спідниці в баченні Carven передбачає використання верху нейтральних відтінків, як-от блейзеру з об’ємними плечима. Водночас у колекції Prada весна-літо 2024 цей елемент гардероба втілював строгу, тиху спокусливість: широкоплечі піджаки, підкреслені на талії ременями, були заправлені в прозорі спідниці темно-коричневого й чорного відтінку. Більш грайливий, романтичний настрій передавали варіанти з колекції Givenchy: образ із прозорою спідницею передбачав влучний колорблокінг, як-от поєднання бежевого, світло-блакитного з червоними панчохами. Інша опція від модного дому — це звернення до квіткових мотивів, що додає акцентності майже повністю чорному ансамблю. 

Givenchy весна-літо 2024

Заразом Coperni у сезоні весна/літо 2024 презентує сміливу стилізацію — прозорий джемпер із довгими рукавами одягнутий на голе тіло та скомбінований із білою спідницею з мереживом на подолі й тонким ременем. В Ann Demeulemeester, де дебютував дизайнер Стефано Галлічі, прозорість стала домінантою у всій колекції — чорна блузка з несподіваним преппі коміром поєднана з чорною максіспідницею, під якою видніються мікрошорти цього ж відтінку. У Diesel зробили ставку на парадоксальну прозорість — білизна стала елементом топу й приталеної спідниці кислотного кольору. 

Coperni, Ann Demeulemeester весна-літо 2024

Мода завжди живе в майбутньому, тож тенденція на прозорість, зокрема на прозорі спідниці, яскраво помітна і в нових колекціях осінь-зима 2024/2025. Saint Laurent на чолі з дизайнером Ентоні Ваккарелло презентував справжню оду цьому тренду — «панчішні» спідниці комбінувалися з блузами із високою горловиною, прикрашеними бантами. Simone Rocha досліджували химерну фемінність, поєднуючи цей елемент гардероба з ніжно-рожевим корсетним верхом, а в Michael Kors сфокусувалися на позачасовості й презентували монохромний вечірній образ зі светром із високою горловиною, де прозора мереживна спідниця була одягнута на блискучі мікрошорти.

Saint Laurent, Michael Kors, Simone Rocha весна-літо 2024

Проте не лише подіумними стилізаціями єдиними: зірки стрістайлу у межах показів осінь-зима 2024/2025 також широко застосовують прозорі спідниці у своїх образах. Лелітки, суміш принтів і контрастна спідня білизна — ці ансамблі стануть натхненням для любителів поекспериментувати, водночас чорний блейзер чи теплий кардиган із червоними колготками — ще один не менш сміливий, але більш утеплений варіант для прийдешньої весни. 

@emilisindlev
@alesegura
@nataliabonifacci
 @aemiliafay
@emilisindlev
@alesegura
@nataliabonifacci
 @aemiliafay
01 00
@emilisindlev
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).