Як носити оливково-зелений — найголовніший колір 2024 року

Тренды
18.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Відтінки затишку й гармонії
ПОДЕЛИТЬСЯ

Якщо минулий сезон був кольором червоного, гіт прийдешнього — оливково-зелений. Спокійний і невимушений, цей відтінок домінував протягом показів весна-літо 2024 й осінь-зима 2024. Його різні відтінки — від насичених до світлих — прикрашали численні модні ансамблі: від мінімалістичних суконь, спокусливих костюмів до універсального верхнього одягу. L’Officiel Online розповідає, як стильно носити оливково-зелений — колір, що асоціюється із затишком і гармонією, протягом 2024 року. 

Варіації суконь 

Зліва направо: Fendi осінь-зима 2024/2025, Gucci осінь-зима 2024/2025, Bottega Veneta літо-весна 2024

Чорна сукня назавжди залишиться знаковим елементом гардероба, водночас оливково-зелена — не менш функціональний і актуальний варіант. Протягом показів сезонів 2024 року дизайнери прикрашали цим кольором, як романтичні й легкі моделі, так і невимушено елегантні. Шпаргалки зі стилізації вже запропонували модні доми й бренди: у Fendi максісукню з вирізом на подолі скомбінували з однією рукавицею в тон високих чобіт, а в Bottega Veneta додали в образ велику шкіряну сумку. Заразом Gucci представили вечірню опцію: мереживо в зоні декольте гармонійно перегукувалося з високими слінгбеками, золотистим чокером і сумкою неонового відтінку. 

У верхньому одязі 

Зліва направо: Isabel Marant осінь-зима 2024/2025, J.W Anderson весна-літо 2024, Chloé осінь-зима 2024/2025

Уявити весняний та осінній період без тренча складно — цей базовий верхній одяг вирізняється як позачасовістю, так і тим, що захищає від ненайкращих погодних умов. Як доводять подіуми, у цьому й наступному сезоні варто, зокрема, звернути увагу на оливкові-зелені моделі. J.W Anderson нагадують про майбутні сонячні й приємні дні, представивши деконструйований тренч світлого відтінку. В Isabel Marant акцентують на утилітарності моделі, а в Chloé замість тренча рекомендують накинути картатий кейп, спокусливо поєднаний із високими чоботами й мікрошортами. 

Стрітстайл на Тижні моди в Парижі, лютий 2024-го

Відверто й відкрито

Зліва направо: Gucci осінь-зима 2024/2025, Acne Studios весна-літо 2024

Тренд на відсутність штанів (або короткі шорти) прокотився гучно фешн-світом минулого сезону, і не збирається відступати найближчим часом. Якщо ви готові поекспериментувати з відкритістю образів цього сезону, не варто обходити увагою стилізації в оливково-зеленому кольорі. Acne Studios презентували образ для сміливих та яскравих: монохромний світлий образ із мікрошортами, доповнений лише лискучими туфлями на підборах й великою сумкою, куди можна вмістити необхідні речі, якщо раптом стане прохолодно. Практичнішим виступає образ Gucci: костюм із шортів та жакета одного відтінку скомбінований із лоферами Horsebit на високій платформі, осяйним чокером і фірмовою сумкою з бамбуковою ручкою. 

Читайте також: Як носити балетки — найстильніше взуття весни/літа 2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).