Фільм дня — українська стрічка "Кіборги" про захисників Донецького аеропорту

Новости
26.05.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
26 травня — річниця з дня початку боїв за місцевий аеропорт
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сьогодні, 26 травня, українці шанують героїзм захисників Донецького аеропорту. У цей день, рівно вісім років назад, розпочався штурм важливого стратегічного об’єкта. Довгий час захисники віддано тримали оборону аеропорту. У народі їх стали називати "кіборгами" — за сміливість, любов до країни та їхній неоціненний внесок.

У цей день редакція L'Officiel хоче згадати фільм "Кіборги", прем’єра якого пройшла у 2017 році. Стрічка побила усі рекорди вітчизняного кінопрокату й, таким чином, стала найуспішнішою стрічкою, створеною за період незалежності України. Фільм побачили понад 300 тисяч глядачів, а сума зборів становила близько 22 мільйонів гривень. Частину коштів організатори переказали у фонд "Повернись живим".

"Кіборги. Герої не вмирають" — український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва, за сценарієм Наталії Ворожбит, про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. Стрічка розповідає про долю шести головних героїв, військових із позивними Мажор, Серпень, Гід, Субота, Марс та Старий. Першими глядачами фільму "Кіборги" Ахтема Сеїтаблаєва стали військові Маріуполя, що побачили фільм раніше за всіх.

Читайте також: Режисерка Агнешка Голланд розкритикувала Каннський фестиваль за показ російського фільму

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).