В Ужгороді відкрилася крамниця без пластику і поліетилену

Новини
03.03.2018
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Ужгороді 17 лютого відкрили «Зелену крамницю», у якій використовується лише паперова упаковка, а всю продукцію можна придбати на вагу. Частина продуктів має сертифікати про органічне походження і вирощена без використання хімічних добрив на українській землі нашими землеробами.

У крамниці можна придбати найкращі фермерські сири українського виробництва, понад 70 видів спецій, корисні сіль та цукор, горіхи та сухофрукти, мед, свіжі олії першого віджиму, крупи, муку цільнозернову різних видів, супер-фуди, а також корисні солодощі без цукру, свіжий бездріжджовий хліб, овочі та фрукти. Власники магазину вирішили, що не використовуватимуть пластикових карток на знижку, а будуть робити знижку тим клієнтам, які приходитимуть з власними багаторазовими мішечками та еко-торбами, баночками для олій та меду. Таким чином вони заохочують людей менше використовувати одноразовий пластик.

«Я вже багато років сортую сміття, але відчувала завжди що цього не достатньо. Пластику все рівно багато, хоча у мене понад 80% йде на переробку та компост. Та дізнавшись про рух zero waste ("нуль відходів") я дізналася, що є люди, які живуть вже по декілька років без пластику і все, що не можна переробити в них може поміститися в майонезну банку. Вони купляють все на вагу в багаторазову упаковку. Ця ідея мене і надихнула на створення власної крамниці без упаковки», – розповідає засновниця крамниці Тетяна Жовківська.

Продукція, яка продається на вагу, завжди дешевша за упаковану, тому що в її вартість не закладають витрати на упаковку, фасування та рекламу, за які зрештою платить також споживач.

Напам’ятаємо, що нещодавно у Нідерландах також відкрили магазин, у якому не використовується пластик.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).