Як це було: в НХМУ відбувся доброчинний коктейль "Інновативне бароко"

События
17.05.2018
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

У середу, 16 травня, в Національному художньому музеї України відбулася особлива подія "Інновативне бароко. Доброчинний коктейль у музеї", організована за підтримки незалежного проекту OPEN OPERA. В рамках події гості мали змогу послухати невелику лекцію про історію барокової опери, побачити рідкісні музичні інструменти — теорбу та барокову гітару, послухати їхне звучання та уривки з опер, які виконувалися у венеціанських театрах у XVІ-XVII століттях. Також гості спілкувалися з диригентом із Відня, знавцем давньої музики Іллею Королем, та побачили шедевр епохи українського бароко — щойно відреставровану чудотворну ікону Братської Богоматері та дорогоцінну шату до неї.

Кульмінацією події став благодійний тихий аукціон, на якому НХМУ та OPEN OPERA презентували 20 лотів. Серед них були: персональна екскурсія фондами, де зберігають стародавнє мистецтво, у супроводі мистецтвознавця Галини Бєлікової, консультація музейних фахівців щодо створення мистецької колекції, два квитки на прем'єру "Дідони та Енея" 19 або 20 травня, абонемент для дитини на участь в оперній студії Opera Camp на осінніх канікулах та багато іншого. Всі зібрані на тихому аукціоні кошти підуть на  підтримку проектів музею та Open Opera.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).