Відбулася презентація найновішого професійного принтера для друку шрифтом Брайля

События
20.07.2018
ПОДЕЛИТЬСЯ
В межах благодійного проекту, ініційованого банком ПУМБ та L’Officiel Ukraine
ПОДЕЛИТЬСЯ

Відбулася презентация найновішого професійного принтера BrailleBox V5, який придбали за кошти, зібрані в межах благодійного проекту, ініційованого Першим Українським Міжнародним Банком (ПУМБ) та виданням L’Officiel Ukraine. Це перший професійний принтер  такого рівня в Україні. Техніка передана волонтерському проекту Braille Studio. В першу чергу на принтері будуть друкувати навчальну та художню літературу для спецшкіл у Львівській, Одеській, Харківській, Київській, Закарпатській та Донецькій областях. Окрім того, освітні заклади та громадські організації, які займаються навчанням, реабілітацією, захистом прав незрячих людей, зможуть звернутися до Braille Studio, щоб спільно ініціювати друк необхідних матеріалів.

Першою книгою, надрукованою на принтері BrailleBox V5, стала “Мої винаходи. Нікола Тесла”. 50 примірників буде передано незрячим людям в усі куточки України. Окрім того, в планах Braille Studio надрукувати граматичний довідник та збірник вправ з англійської мови для школярів, словники-довідники з української мови, художню літературу для підлітків. Також цього року українці з порушеннями зору зможуть прочитати “Маленького принца” Антуана де Сент-Екзюпері. В Україні ця книга буде надрукована вперше.

Уляна Бойко, головний редактор журналу L’Officiel Ukraine

“Ми, як ніхто, розуміємо, наскільки важлива інформація для незрячих українців. На сторінках журналу ми активно популяризуємо читання. Багато розповідаємо про нові книги. Для нас принципово, щоб вони стали доступними для усіх. Цей проект також має важливий освітній аспект, адже він допоможе дітям з вадами зору отримати ширший доступ до навчальної літератури, надрукованої шрифтом Брайля, і використовувати більше можливостей для навчання”.

Сергій Черченко, голова правління ПУМБ

“Корпоративна соціальна відповідальність завжди перебуває у фокусі діяльності банку. Коли до нас звернулися колеги з цим проектом, ми з готовністю відгукнулися. І вже через рік, завдяки спільним зусиллям. подарували людям з порушеннями зору можливість вчитися і розвиватися за допомогою книг, які будуть надруковані на сучасному принтері”.

Уляна Бойко, Сергій Черченко і Юлія Сачук Уляна Бойко і Сергій Черченко Сергій Черченко Сергій Черченко і Юлія Сачук Наташа Васюра Уляна Бойко, Сергій Черченко і Юлія Сачук  Сергій Черченко Юлія Сачук Уляна Бойко, Сергій Черченко і Юлія Сачук Сергій Черченко і Юлія Сачук Юлія Сачук Сергій Черченко і Юлія Сачук Наташа Васюра і Юлія Сачук Уляна Бойко, Сергій Черченко і Юлія Сачук Наташа Васюра Уляна Бойко, Сергій Черченко і Юлія Сачук Уляна Бойко, Сергій Черченко і Юлія Сачук Ирина Кисиль, Наташа Васюра, Сергій Черченко, Юлія Сачук, Анна Кокоба
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).