Кохання у фотографіях: Грейс Келлі та Реньє III

ПОДЕЛИТЬСЯ
18 квітня 1956 року Грейс Келлі вийшла заміж за князя Монако
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кожна дівчина мріє стати принцесою. Усі статті про відносини Грейс Келлі та князя Реньє III починаються з цієї фрази. Зазвичай наступні кілька абзаців наповнені такими виразами, як «кохання з першого погляду», «їх шлюб тримався не на всеосяжному коханні, а на дружбі, взаєморозумінні та довірі» тощо. Але зараз не про це. 

Колись давно мільярдер Аристотель Онассіс, майбутній другий чоловік Жаклін Кеннеді, сказав своєму другові Реньє III, що підняти авторитет його країни можна, одружившись з Мерилін Монро або Грейс Келлі. Навряд чи цей жарт вплинув на князя Монако, але гарна легенда залишилася.

Познайомилися актриса та монарх у 1955 році. На той час Грейс була всесвітньо відомою голлівудською зіркою. На її рахунку був «Оскар» за фільм «Сільська дівчина», роль у популярному вестерні «Рівне опівдні» і дві ролі у Альфреда Хічкока - той зняв улюблену блондинку в картинах «У разі вбивства набирайте "М» і «Вікно у двір». Не дивно, що Келлі обрали головою американської делегації до Канн на кінофестиваль. Серед її обов'язків виявилася фотосесія із князем Монако.

За чутками, акторка не надто горіла бажанням витрачати час на бесіди з монархом (ймовірно, дочка мільйонера не горіла бажанням бути принцесою). Тим більше, що в день зустрічі в неї виникли проблеми з сукнею та укладкою, а трафік Монако змусив простояти в пробках обох учасників зустрічі. За легендою, Реньє III був зовсім не в настрої спілкуватися з гостею (так ми і повірили!), але розтанув, побачивши, як вона вчить реверанс. Як би там не було, співрозмовники сподобалися один одному, що призвело до романтичного листування, а згодом і до весілля. Шлях від знайомства до вінчальної сукні становив менше року.

Від кар'єри акторки, яка тривала лише 4 роки, довелося відмовитися. Незважаючи на те, що всі люблять писати про те, як Грейс пожертвувала всім заради сім'ї, цей факт далекий від правди. Дівчина мала надії й далі зніматися, але королівський протокол такої вільності не допускав. Хічкок кілька разів намагався повернути на екран улюблену блондинку, але, незважаючи на бажання Келлі, йому це так і не вдалося. Пізніше, вже через десятиліття, акторка зізналася в інтерв'ю, що найбільше шкодує про розрив з кіно.

Назвати життя Грейс у заміжжі нещасним було б дурницею. Вони з Реньє були однією з найулюбленіших пар світу, а порада Онассіса справді спрацювала — завдяки популярності акторки князівство стало одним із центрів багатого життя. Грейс особливо не сумувала: вона займалася благодійністю та виховувала трьох дітей. Жителі Монако любили княгиню — єдина, хто може зрівнятися з Келлі в коханні громадян, - це хіба що Діана.

Подружжя відзначило 25 річницю весілля — і того ж року сталася фатальна аварія: під час поїздки з дочкою Стефанією в акторки стався інсульт і вона втратила керування автомобілем. Травми, отримані після падіння в яр, виявилися несумісними з життям. При цьому дочка залишилася живою, хоч і перенесла складний перелом шиї.

Похорон Грейс Келлі дивилися в прямому ефірі понад 100 мільйонів глядачів. Князь Реньє залишився вдівцем і після смерті у 2005 році був похований поряд із дружиною.

 

Читайте також: Кохання у фотографіях: Вікторія і Девід Бекхем

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).