В Національному художньому музеї України відбудеться ретроспективна виставка Chloé Couture

Новости
04.03.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
30 моделей, фото та архівні матеріали
ПОДЕЛИТЬСЯ

За медіапідтримки L'Officiel в оновленому просторі Національного художнього музею України відкриється виставка –ретроспектива Chloé Couture. Свій Дім моди Габі Агьєн відкрила 1952 року. Протягом усього часу свого існування Chloé є брендом, орієнтованим на потреби жінки. В різні періоди модний будинок очолювали видатні модельєри та дизайнери: Карл Лагерфельд, Стелла Маккартні, Фібі Файло, Ханна Макгіббон. Зараз креативним дизайнером бренду стала Наташа Рамсей-Леві.


Виставка продемонструє внесок бренду в розвиток fashion-індустрії, а також його внутрішні трансформації за сімдесят років, які вже стали частиною історії моди. Експозиція складатиметься зі спеціальної колекції ‒ Chloé Archive, сформованої 2011 року, і буде відображувати тематичний шлях творінь бренду, зупиняючись на ключових моментах історії модного дому.

Впізнавані моделі буде презентовано поруч з маловідомими, але так само натхненними, вперше представленими широкій публіці. Усього в експозицію увійде 30 моделей. Серед них будуть і романтичні шифонові сукні Chloé, що навіюють спогади про моду 1970-х, і сюрреалістичні творіння 1980-х, і практичний одяг 2000-х. 

У першому залі буде зібрано матеріали, які висвітлюють творчий процес художніх директорів Chloé. Замітки, документи, фото з показів, редакційні статті та твори мистецтва, роздруковані на площині заввишки 4 метри, що перегукуються з презентованими предметами одягу. У другому буде виставлено добірку вінтажних журналів L’Officiel з 1970-х років до сьогодні, а також фотографії Гі Бурдена, Клайва Ерроусміта і всесвітньо відомого фешн-ілюстратора Антоніо Лопеса.

Виставка Chloé Couture, ініційована та організована Христиною Храновською, відкриється 14 березня і буде відкрита для всіх бажаючих до 28 березня включно. Куратором виставки стали Chloé Archive за участі Уляни Бойко.

Де: Національний художній музей України

Коли: 14-28 березня

Дивіться також: Что внутри: Анонс мартовского номера L'Officiel

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).