Названі імена 5-ти найвпливовіших жінок України в мистецтві

События
14.03.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Переможці премії Women in Arts Award
ПОДЕЛИТЬСЯ

13 березня в рамках святкування першої річниці руху HeForShe в Україні була вперше вручена незалежна премія Women in Arts. Ця нагорода була заснована у 2019 році ООН Жінки в Україні та Українським Інститутом, аби звернути увагу на досягнення жінок, які працюють у мистецтві, і публічно подякувати їм за внесок в цю сферу. Головними вимогами до конкурсанток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання. До оцінки запрошуються експертна рада та журі, які не є ангажованими в роботі над HeForShe Arts Week 2019 або премією Women in Arts, є професіоналами в своїй категорії оцінки, є представниками приватного сектору і державних інституцій.

Цього року переможницями у 5 номінаціях стали:

Жінки в візуальному мистецтві –  Влада Ралко

Жінки в музиці – Ніна Гаренецька

Жінки в театрі і кіно – Ірма Вітовська-Ванца

Жінки в літературі – Катерина Калитко

Жінки в культурному менеджменті – Олеся Островська-Люта

Статуетку-нагороду для премії Women in Arts 2019 створила сучасна українська скульпторка Марія Куліковська. Форма статуетки – це кисті жіночих рук, які переплітаються. За словами художниці, жіночі руки символізують підтримку і захист, а також жіночу працю.

Ирина Данилевская Юрий Марченко, Катя Тейлор Татьяна Соловей Ольга Шурова Влада Ралко Марина Щербенко Влада Ралко

Дивіться також: Смотрите: Как прошел ужин Bvlgari в ресторане "Маяк"

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).