В The Naked Room відкривається виставка художниці Ольги Гайдаш

Новости
12.04.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Нове бачення звичних речей
ПОДЕЛИТЬСЯ

В наступні 4 тижні галерея сучасного мистецтва The Naked Room перетвориться на супермаркет. Характерна вивіска “Продукти”, яку ми звикли бачити в спальних районах Києва, прикрасить фасад галереї на вулиці Рейтарській — вулиці народження нової консюмеристської культури міста.

На вітрині імпровізованого магазину з'являться роботи української художниці Ольги Гайдаш, учасниці мистецького колективу “Монтаж”. За допомогою фактур, кольорів та образів вона переосмислює початкове призначення об'єктів, спираючись передусім на інтуїтивні асоціації, аніж на реальні властивості речей.

Чеком з її “супермаркету” служить домотканий рушник з вишитими вручну літерами, цифрами та передбаченням. Звичайний пляжний рушник, навпаки, набуває символічної вартості, адже перетворюється на копію німецької візи Ольги, колишньої студентки берлінського Університету мистецтв. Запакований у вакуумну плівку апельсин відлитий традиційним способом із гутного скла. Він набуває нового значення, адже є зменшеною копією вулкану Тейде майже 4 тисячi метрів заввишки.

“Товари” мистецького магазину — об’єкти з кераміки, скла і текстилю, живопис — ставлять під питання істинне призначення повсякденних речей та мистецьких творів.

Живописні полотна як найбільш популярна та комерційно бажана форма мистецтва набувають нового товарного статусу. На картинах Ольги — також об’єкти. Вони зафарбовані, приховані від очей потенційних глядачів-споживачів, і тому ще більш бажані, як усе недоступне й “дефіцитне”. Кольорові плями – базовий елемент живопису – перетворюються на штучний товар, який можна придбати лише оптом, у вигляді цілісної картини.

“Продукти” — перша персональна виставка Ольги в Києві. Вона відкриється 17 квітня в The Naked Room і буде працювати до 11 травня.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).