"Не ваша справа": У PinchukArtCentre відкрилась нова виставка

Новини
26.04.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Особисте і політичне
ПОДЕЛИТЬСЯ

У PinchukArtCentre відкрилась міжнародна виставка Ain't nobody's business (“Не ваша справа”). Назва відсилає до однойменного хіта шведської співачки-емігрантки Ардіс 1994 року та піднімає соціальні проблеми. Представлені роботи провокують публічну дискусію щодо суперечливих відносин між владою та особистістю, активують голоси, які прагнуть свободи самовизначення.

“Ain't nobody's business ставить під сумнів існуючі кордони між особистим та політичним, виявляючи вплив владних структур на свободу волевиявлення та самоідентифікації. Якщо політичний курс цензурує сексуальну соціалізацію, які емансипаційні сценарії можна собі уявити? І які з них можна використовувати в нашій повсякденності?” — говориться в прес-релізі.

Окрім дослідження владних відносин, виставка конструює діалог між українськими та зарубіжними художниками. Співпраця між митцями невід'ємна складова для розвитку культурного ландшафту країни. В експозиції представлені роботи Миколи Карабіновича (Україна), Ігнаса Крунглевічуса (Литва), Ангеліни Меренкової (Росія), Заміра Сулейманова (Азербайджан), Люби Токаревої (Україна), Фабіани Фалейрос (Бразилія) та Сергія Шабохіна (Білорусь).  Більшість з них експонуються в Україні вперше.

Виставка Ain't nobody's business працює до 2 червня в PinchukArtCentre.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).