Українські художники зняли відео про мистецьке середовище своїх рідних міст

Новини
03.05.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Україна культурна
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українські художники-номінанти премії PinchukArtCentre різних років зняли відео про мистецьке середовище їхнiх рідних міст. Сім коротких роликів розповідають про культурні процеси, мистецьке життя та повсякденність очима художників.

Художниця Kinder Album досліджує львівське культурне життя, щоб розглянути вплив середовища на свідомість. Микола Карабінович розповів про своє бачення мистецтва Одеси   “сонячного міста біля Чорного моря”. Ярема Малащук та Роман Хімей провели відеоекскурсію в коломийському музеї мистецтва, а група художників Ревковський і Рачинський показали культуру Харкова. Євген Самборський розповів про мистецьке життя Івано-Франківська, Саша Курмаз Києва, а Сергій Мельниченко познайомив з Миколаєвом.

Премія PinchukArtCentre започаткована у 2008 році і кожні два роки присуджується молодим художникам для підтримки та розвитку нового мистецького покоління. Прийом заявок на участь у конкурсі 2020 року триває до 20 травня. До участі запрошуються українські художники до 35 років, що працюють з будь-якими жанрами сучасного мистецтва.

Журі обере 20 номінантів, які створять нові роботи для виставки в PinchukArtCentre. Переможець отримає 250 тисяч гривень і автоматично стане номінантом міжнародної арт-премії Future Generation Art Prize 2021. Ще двоє художників отримають по 60 тисяч гривень на мистецьку діяльність і зможуть пройти стажування в майстернях провідних художників світу.

Для участі в конкурсі потрібно заповнити заявку та надіслати приклади робіт до 20 травня. Всі подробиці є на сайті.

Читайте также: 50 оттенков бежевого: Support by Poustovit представили новый дроп

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).