Видавництво "Основи" випустило книгу Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism

Новини
21.05.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Робота над виданням тривала 2 роки
ПОДЕЛИТЬСЯ

Київські пам’ятки модернізму перебувають під загрозою знищення, серед них найвідоміші: "Тарілка" на Либідській, Житній ринок та корпуси КНУ на ВДНГ. Видавництво "Основи" спільно із ПБГ "Ковальська" (провідний виробник будівельних матеріалів і девелопер в Україні) презентує книжку Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism. Buildings and Structures in Ukraine 1955-1991.

Робота над виданням тривала понад 2 роки. Автори книжки Олексій Биков та Євгенія Губкіна об’їздили всю Україну у пошуках об’єктів модернізму, працювали в архівах та спілкувалися з архітекторами, щоб дослідити історію створення цих будівель.


"Люди в Україні вважають, що пам'ятки архітектури модернізму це пережиток радянської України. Їм дозволяють занепадати. Видаючи цю книгу, ми хочемо розпочати діалог про наше минуле, звернути увагу на об'єкти, які скоро можуть стати забутими", – коментує директорка видавництва "Основи" Дана Павличко.

"Ми живемо у сучасному світі, де нас оточують багатоповерхівки, мости і магістралі. Проте є сотні унікальних споруд, парків, площ, які пам'ятають минуле. Ми не маємо права говорити про розвиток та розбудову українських міст без інструментів збереження їхніх історичних пам’яток. Для Ковальської важливо підтримувати соціальні ініціативи у розрізі дбайливого ставлення до культурної та архітектурної спадщини. Будуючи міста України, ми намагаємося не втратити зв'язок поколінь: залучаємо практику розвинених країн, профільних фахівців для пошуку оптимальних рішень", – коментує Сергій Пилипенко, генеральний директор ПБГ "Ковальська".

Книга Soviet Modernism. Brutalism. Post-Modernism. Buildings and Structures in Ukraine 1955-1991 буде вперше представлена на "Книжковому Арсеналі". Також книжку вже можна замовити онлайн.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).