Від Голлівуду до важкого люксу: Як сестри Олсен заснували модну імперію The Row

Статьи
13.06.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Сьогодні сестри святкують свій 35-й день народження, а ми розповідаємо історію їхнього бренду, який прирівнюють до Celine часів Фібі Файло
ПОДЕЛИТЬСЯ

Америка, 1999 рік. На екрани тільки-но вийшла комедія “Паспорт до Парижа”, а в універмагах Walmart з'явилася колекція одягу для дівчаток 4-14 років, створена сестрами Олсен. Приблизно так звучить передісторія бренду The Row.

Абсолютний мінімалізм і часом до непристойності дорогі кашемірові светри зробили бренд одним із найбільш затребуваних в індустрії. The Row заповнює брак Celine часів Фібі Файло, прирівнюється до Hermes — за відсутність реклами — та Victoria Beckham — за шлях у моду з шоу-бізнесу.

The Row, яким ми його знаємо, це ідеальний крій, простота і нейтральні відтінки. “Це про комфорт та сексуальність, маскулінність та жіночність. Справа в балансі”, — пояснюють сестри Олсен в одному зі своїх рідкісних інтерв'ю.

Останні 13 років Мері-Кейт та Ешлі Олсен займалися одягом і майже не виходили у світ. “Ми просто хочемо створювати та продавати одяг. Ми самі обрали такий шлях: не бути в центрі уваги та робити те, що говорить саме за себе”, — розповідають вони.

Історія бренду розпочалася у 2006 році, коли сестри ще навчалися у коледжі. За словами Ешлі, вони хотіли створити звичайну білу футболку правильного крою та з якісних матеріалів, якої за часів велюрових костюмів та захоплення діамантами дуже не вистачало. "Тоді на ринку не було брендів, які робили б прості та якісні речі, здатні доповнити дизайнерський одяг", — розповіла вона. Ешлі вивчала архітектуру, надихалася творами Френка Ллойда-Райта та Ле Корбюз'є, втілюючи їхні ідеї у колекціях бренду. The Row названий на честь вулиці Севіл Роу в Лондоні, відомої пошиттям чоловічих костюмів, — звідси любов до ідеального крою та маскулінних силуетів.

У 2007 році сестри Олсен заснували демократичніший бренд Elizabeth and James, названий на честь їхніх молодших брата та сестри. “Нам подобається казати, що Elizabeth and James – це нова розкіш, – каже Мері-Кейт. — Ідея у тому, щоб створювати стильні речі з якісних матеріалів та правильного крою за менші гроші”.

Популярність на початку нульових не допомогла сестрам у розвитку бренду. У далекому 2006 The Row сприймали як чергову спробу акторок заробити на своєму імені. Тоді ніхто й подумати не міг, що сестер Олсен згодом прирівнюватимуть до Фібі Файло та Жіль Зандер, а зовсім не до Ліндсі Лохан та Хіларі Дафф.

На Тиждень моди в Нью-Йорку вони прийшли лише через 10 років після заснування бренду, показуючи скромні презентації — без друзів з Голлівуду, яскравих шоу та будь-якого розголосу. Нічого, чим так активно користуються сьогоднішні інфлюенсери та знаменитості.

“Лише деякі люди знали, що ми робимо The Row. Ми не працювали з пресою. Ми довгий час були в індустрії брендингу, тому нашою основною ідеєю було: "Якщо продукт хороший, значить він буде добре продаватися", — розповіли вони. І він справді добре продається. З часів заснування в The Row з'явилася лінійка аксесуарів із сумками, взуттям та прикрасами, а починаючи з 2018 року – чоловічий одяг. Американська рада дизайнерів CFDA тричі називала сестер Олсен найкращими дизайнерами року.

 

Захоплення модою, яке переросло у велику імперію мінімалізму, було неминучим. “Все життя нас оточували освічені та красиві люди, — кажуть вони. — Це було частиною нашого виховання”. Сестри Олсен з'явилися на екрані ще до того, як навчилися говорити. Знімальний майданчик свого часу став найкращою школою дизайну, а підготовка до світських виходів замінила будь-які курси крою та шиття. "Протягом 15 років ми були принаймні на двох примірках на тиждень, — розповідають сестри. — Ми брали одяг для дорослих і зменшували його за розмірами, змінюючи пропорції. Ми з наймолодшого віку розуміли важливість крою та правильної посадки”. Може, саме тому Мері-Кейт та Ешлі не бояться оверсайзу, об'ємних светрів і широких штанів, а на івентах з'являються лише у стриманих сукнях у підлогу.

Сьогодні The Row став синонімом мінімалізму та нової розкоші. Сестри Олсен відмовилися від слави, кар'єри в кіно та зайвих деталей, показуючи всьому світу, як із акторок можна перекваліфікуватися на шанованих дизайнерів. 

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).