У мистецькому просторі АКТ відкриється виставка робіт об'єднання "Українська фотографічна альтернатива"

Lifestyle
13.06.2019
Основою для виставки стала книга видавництва BOOKSHA «UPHA Made in Ukraine».
ПОДЕЛИТЬСЯ

20 червня о 19:00 у мистецькому просторі АКТ, за підтримки видавництва BOOKSHA, відкриється перша виставка в Україні, яка присвячена українській фотографічній альтернативі – незалежному творчому об’єднанню, заснованому фотографами: Мішею Педаном, Романом Пятковкою, Костею Смоляніновим та Олександром Ляпіним.

Основою для виставки стали матеріали книги видавництва BOOKSHA «UPHA Made in Ukraine», на сторінках якої зібрані різносторонні естетичні підходи учасників об’єднання. 680 сторінок книги є репрезентацією унікального для України кластеру, документацією живого та динамічного процесу творення фотографії сьогодні, у його різних проявах і напрямках. З’явившись у 2010 році як альтернативне державним фотоспілкам середовище, УФА зібрала навколо себе біля 200 сучасних фотографів та фотографок, дослідників та дослідниць, кураторів та кураторок, яких цікавить медіум фотографії.

Також у вечір відкриття виставки фестиваль Kyiv Photo Book представить експозицію фотокниг, зінів та принтів фотографів та видавництв. Kyiv Photo Book – перший та єдиний український фестиваль, присвячений фотокнизі як окремій формі мистецтва. Учасники фестивалю – це українські та закордонні видавництва, галереї, музеї, дистриб’ютори книг і, звичайно, фотографи та їх об’єднання.

У виставці візьмуть участь: Ani Zur, Гера Артемова, Анна Бекерська, Мішка Бочкарьов, Роман Бордун, Катя Бучацька, Віта Буйвід, Олена Булигіна, Іра Василенко, Анна Войтенко, Богдан Гуляй, Максим Горбацький, група Gorsad, Олена Гром, Юрко Дячишин, Юлія Кривич, Андрій Ломакін, Олександр Ляпін, Сергій Мельниченко, Геннадій Мінченко, Роман Москаленко, Євген Нікіфоров, Станіслав Остроус, Євгеній Павлов, Михайло Палінчак, Міша Педан, Володимир Петров, Юлія Полуніна-Бут, Роман Пятковка, Костя Смолянінов, Ярослав Солоп, Артем Товстінчук, Ігор Чекачков, Олександр Чекменьов, Іван Чернічкін, Геннадій Чернега, Віталій Фоменко, Марина Фролова, Антон Шебетко, група «Шило». 

Кураторами виставки виступили: Вікторія Бавикіна, Максим Горбацький та Ярослав Солоп.

Консультант проекту: Міша Педан 

Арт-директор: Міша Букша

 

Читайте также: Автор сериала "Чернобыль" раскритиковал туристов за неприличные снимки в зоне отчуждения

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).