Що всередині: маєток із серіалу «Абатство Даунтон», у якому жив Вінстон Черчилль

ПОДЕЛИТЬСЯ
Будинок із 300-річною історією
ПОДЕЛИТЬСЯ

У 2019 році у Великій Британії відреставрували за 40 мільйонів доларів будинок 18-го століття, в якому жив Вінстон Черчилль. Маєток площею 2600 квадратних метрів розташований на південному заході Лондона, у передмісті Роемптон. L'Officiel Online розповідає історію будинку, в якому через десятиліття знімуть відомий телесеріал «Абатство Даунтон».

Першим у цей маєток заселився ірландський аристократ у 1786 році — і назвав його на честь своєї дружини Елізабет Темплтон. Територія має багату історію: будинок слугував лікарнею під час двох воєн, гуртожитком для студентів університету Роемптона, а згодом став майданчиком для знімання серіалу «Абатство Даунтон». Після всіх подій будинок відновлювали протягом 10 років і вклали в реставрацію 40 мільйонів доларів.

Новий власник будинку Девід Річ-Джонс, який придбав маєток 2010-го, розповідає, що головним завданням реставрації стало збереження старовинного вигляду будинку. «Там було багато тинькування та архітектурних деталей, але жодна з них не була в хорошому стані. Ми витратили багато років на його відновлення», — розповідав Річ-Джонс разом із дружиною Лорою.

Експерти, яких залучили до реставраційних робіт, упродовж півтора року досліджували історію будинку, оригінальне планування й зовнішній вигляд. Спочатку вони зайнялися відновленням екстер'єру: веранди 1950-х років облаштували металоконструкціями та міддю, а в саду зробили качиний ставок і посадили кедрові дерева, як за часів Черчилля.

Зосередившись на архітектурних деталях, команда опрацювала 400-річний паркет і надала йому вінтажного вигляду, третину вікон (їх у будинку 137) реставрували в стилі 1780-х. У співпраці з фахівцями з архітектурного обладнання вдалося відновити 1100 деталей 18-го століття: замки, дверні ручки та віконні рами.

Також команда дизайнерів відреставрувала вітальню Вінстона Черчилля. У кімнаті з великими вікнами розташований мармуровий камін, столик початку 19-го століття і портрет леді Темплтон. Бібліотеку з каміном і дубовими панелями використовували для фільмування «Абатства Даунтон», саме там зберігся оригінальний лист дружини Черчилля Клементини.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).