На "Кураж Базарi" This is America проведуть лекторій на тему свідомої моди

Новини
19.07.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Поєднуючи корисне з цікавим
ПОДЕЛИТЬСЯ

Джинси - одна із найперших асоціацій з Америкою. Проте чи знали ви, що для виготовлення однієї пари джинсів, в яких ти, ймовірно, зараз читаєш цей пост, пішло 10 000 літрів води, — майже стільки людина випиває за 12,5 років.

Дизайнери Марія Маслій та засновниці Sustainable Fashion Pad Карина Корейба і Яна Червінська готують корнер про свідому моду для гостей "Кураж Базару", який відбудеться вже у ці вихідні, 20-21 липня.

Окрім інсталяції про потворні факти, які стоять за модними луками в Pinterest, дівчата також проведуть лекцію на тему свідомої моди проти fast fashion, про капсульні гардероби та відповідальний шопінг.

"У минулому столітті моду монополізували елітні Доми моди на кшталт Prada, Salvatore Ferragamo, Gucci, — розповідає Яна Червінська. — Колекції виходили двічі на рік: навесні та восени. Речі коштували дорого, придбати їх могли не всі. У 80-х роках усе змінилось: соціальну нерівність вирішила порушити Zara. У компанії почали копіювати дизайн подіумних колекцій, а одяг створювали зі штучних матеріалів, щоб зробити його дешевшим. Крок вдався — Zara зламала звичну систему високої моди на всіх етапах: від виробництва до продажу одягу. З'явився феномен "швидкої моди". Тепер колекція створювалась і продавалась за 14–20 днів, тобто на рік Zara представляла не 2 колекції, а 52".

"Яким є портрет сучасного споживача, — додає Іванна Давиденко, менеджер із комунікацій в "Україна без сміття". — Вранці перед роботою люди купують каву у пластиковому стаканчику, з такою ж самою кришкою і трубочкою, туди висипають цукор із пластикового пакета, розмішують пластиковою ложкою. На роботі курять, недопалки викидують у смітник. У фільтрах недопалків — теж пластик, а не папір. На роботі п'ють воду із пластмасового кулера, наливаючи її у пластиковий стаканчик. Розігрівають обід у пластиковому посуді в мікрохвильовій печі. Після роботи в супермаркеті купують напівфабрикати у пластику або поліетилені, складаючи покупки у пластиковий пакет. У результаті вдома з'являється купа пластику. А це просто звичайний день, не свято і не виїзд на природу".

Графік лекторію можна подивитись на сторінці заходу в Facebook.

Читайте также: Дерево, бетон, льон: 10 sustainable-предметів для дому

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).