Як це було: Святкування 28-ї річниці Дня Незалежності

События
27.08.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
"Хода Гідності"
ПОДЕЛИТЬСЯ

"Для мене було величезною честю взяти участь в організації урочистої частини святкування Дня Незалежності.  Це був виклик для всієї моєї команди, і ми його прийняли. Тому що завдання, яке поставив перед нами Володимир, повністю співпадало з нашими уявленнями про те, як повинно виглядати свято незалежності України!", - коментує режисер "Ходи Гідності" Алан Бадоєв.  - Я опинився серед прекрасних і красивих людей, які створюють своєю працею і талантом майбутнє нашої країни.  Люди - наша головна сила, гордість і надія!  А єдність - це ключ до миру та добробуту для всіх громадян нашої великої, талановитої, красивої і багатої країни!" - підсумував Бадоєв.

Режисерами урочистої частини святкування 28-ї річниці Дня Незалежності виступили Алан Бадоєв і Олена Коляденко.

 "Хода Гідності" складалася з трьох частин, слоган яких звучав: "Ми - Різні, але Ми - Єдині".  Хода почалася з проголошеної хвилини мовчання на Алеї Небесної сотні, як символу пам'яті про минуле, без якого неможливе майбутнє: рівно 100 кроків пам'яті кожного українця, рівно 100 ударів сердець загиблих, які вся країна пройшла в прямому ефірі разом з Президентом, оточеного дітьми.

Потім Володимир Зеленський попрямував до дзвона під пішохідним мостом, де дитина, чий батько загинув рівно рік тому, захищаючи країну, запустила передзвін дзвонів в різних містах України.  У цій же частині, саунд-продюсером якої виступив Євген Філатов (The Maneken), покладання квітів загиблим супроводжувалося вокалізом та грою на сопілці від ONUKA.

Другу частину Ходи визначили виносом прапора України. З підняттям національного символу військовий хор почав акапельне виконання Гімну України, яке поступово переросло в масштабне музично-хореографічне дійство.  Вперше в історії Гімн України звучав більш ніж 7 хвилин у виконанні понад 600 голосів.

У цій частині програми взяли участь хор ім. Г.Г. Верьовки, оркестр і хор ЗСУ, оркестр Національної поліції України, оперні співаки Андрій Романенко і Євген Орлов, оперні співачки Анжеліна Швачка та Оксана Крамарева. Варіацію гімну на піаніно виконав легендарний композитор Мирослав Скорик.  Народна артистка України Тіна Кароль заспівала куплет гімну на даху консерваторії, а представник нового покоління - молода співачка Аліна Паш зачитала реп у супроводі барабанщиків Почесної варти президентського полку.  За задумом режисера кожен елемент цього масштабного дійства показав, що нехай ми всі різні, ми - єдині.

У третій заключній частині Ходи Президент України вручив державні нагороди. Зеленський у своїй промові зазначив, що буде прагнути бути настільки ж корисним для своєї країни, як нагороджені ним герої.  У фіналі події колона рушила до Європейської площі. Президент символічно її замкнув.

Читайте также: Від Київської Русі до Грушевського: Коротка історія української незалежності

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).