В арт-просторі Set відкриється виставка "Вулиця свободи" фотографа Євгенія Павлова

Новини
05.09.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Творчість в умовах режиму радянської влади
ПОДЕЛИТЬСЯ

12 вересня у Києві в незалежному арт-просторі Set відкриється виставка українського фотографа Євгенія Павлова “Вулиця свободи”, яка розкаже глядачам про жагу до творчості в умовах жорсткого контролю радянського режиму.

Експонатами виставки стануть творчі доробки Євгенія Павлова, включаючи архівні метріали та відео, в період з 1970 по 2003 рік, деякі з них будуть представлені в Києві вперше.

“Вулиця свободи” розповідає про реакцію художника на табу в радянському суспільстві, стосунки з владою та приватний ліричний світ, наповнений діалогами з майстрами світового мистецтва. Експозиція включає експерименти Євгенія Павлова на межі різних жанрів та технік: фотографії, відео, живопису, хепенінгу, що йшли паралельно світовим практикам у сучасному мистецтві”, — каже кураторка виставки, мистецтвознавиця Марія Вторушина.

До експозиції увійдуть серії “Скрипка” (1972) — зйомка чоловічої оголеної натури, Delirium tremens (1983) — образна документація стану “білої гарячки”, “Будинок побуту” (1975-2003) — історія буденного життя людей та речей в устарілому СРСР та новоствореній Україні.

Виставка “Вулиця свободи” проходитиме з 12 вересня по 8 жовтня.

Читайте также: Культурная программа: Куда пойти в Киеве в сентябре

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).