Як це було: Осінній "Ретро Круїз" вперше відбувся в Івано-Франківську

События
01.10.2019
ПОДЕЛИТЬСЯ
Пані та панове в ретро стилі
ПОДЕЛИТЬСЯ

28 вересня в Івано-Франківську вперше відбувся осінній "Ретро Круїз". Гості з Києва, Львова та Івано-Франківська об’єдналися, щоб разом проїхатися у складі велопараду старовинним центром, відвідати музей історії міста, влаштувати чаювання біля озера парку Шевченка та відсвяткувати зустріч в Пасажі Гартенберг, який став головним партнером свята. Традиційно всі були вбрані у ретрообрази.
 
До чаювання долучилися також головні актори фільму "Віддана", який знято за книгою Софії Андрухович "Фелікс Австрія": Маріанна Янушевич, Алеся Романова та Роман Луцький. Дія картини відбувається у Станіславі, теперішньому Івано-Франківську, початку ХХ століття. На чаюванні Роман зачитав уривки з книги, присвячені місту. Влада Чеченина, представниця команди художників з костюмів, розповіла гостям свята про створення образів для фільму. Побачити фільм у кінотеатрах можна буде вже з 16 січня.

"Було радісно бачити разом людей з різних міст, об’єднаних однією ідеєю. І було приємно розділити це свято з Івано-Франківськом, історія якого заслуговує вивчення, а скарби його минулого — бережного відношення", — ділиться враженнями про фестиваль його організаторка Маріанна Факас.

Свято було проведено за підтримки громадської ініціативи “Франківськ, який треба берегти”. Її авторка Марія Козакевич приєдналася до розробки маршруту архітектурної екскурсії на велосипедах, а Асоціація велосипедистів Івано-Франківська забезпечила його проведення. 

Нагадаємо, що фестиваль "Ретро Круїз" був заснований у 2011 році. Відтоді захід встиг вирости до формату багатотисячного фестивалю з серйозною музичною програмою, виставками антикваріату і ярмарком вінтажу. Особливість та невіддільні складові фестивалю — дотримання гостями дрес-коду у стилі ретро та велопарад.

 

Дивіться також: Как это было: Весенний велопарад "Ретро Круиз — 2019"

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).